Reluarea proiectului de demolare a garajelor de pe strada Pepinierei și amenajarea...

Reluarea proiectului de demolare a garajelor de pe strada Pepinierei și amenajarea de locuri de parcare, la o semnătură de primar distanță

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul loca Roxana Iliescu de la Pro România făcea în ianuarie 2021 prima interpelare în ședința CLT pe tema demolării garajelor și realizarea de locuri de parcare pe strada Martir Elena Nicoară (fosta Pepinierei).

„De atunci și până astăzi inclusiv, am susținut importanța deblocării și reluării lucrărilor, având întâlniri pe acest subiect atât cu cei doi viceprimari, cu funcționari din cadrul primăriei, cât și cu executorul judecătoresc implicat în acest proiect”, a precizat Roxana Iliescu.

Demersurile privind realizarea locurilor de parcare din str. Martir Elena Nicoară (Pepinierei) au început din anul 2015, fiind prevăzute în total 269 de locuri. În 2018 a fost finalizată prima etapă a proiectului, respectiv 166 de locuri de parcare pe terenul viran.

Conform proiectului, etapa a doua viza demolarea a 60 de garaje pentru realizarea diferenței de 103 locuri parcare.

Roxana Iliescu precizează că au fost demolate doar 34 garaje și totul s-a blocat începând cu 2018: parte din cei care dețineau garaje, au intrat în litigiu cu primăria.

„Fix acum un an, în 24.06.3020, Primăria Timișoara obține o Decizie Civilă favorabilă, definitivă, în baza căreia puteau fi desființate garajele pe cheltuiala pârâților, în cazul în care aceștia nu eliberau terenul de bună-voie în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. Cu toate acestea, astăzi, la un an de la obținerea acestei decizii și la șase ani de la începerea demersurilor, încă nu au fost reluate lucrările”, a declarat consilierul local de la Pro România.

Roxana Iliescu a mai transmis că de cele mai multe ori, hățișul birocratic pălește în fața adevăratelor motive care stau la baza blocării sau întârzierii unor proiecte, precum, însă fără a ne limita la: lipsa de interes pentru acel proiect a celor cu putere de decizie, lipsa de cunoaștere a legii, lipsa unor decizii ferme, asumarea responsabilității, proasta comunicare între departamentele cu responsabilități în realizarea acelui proiect.

„Fără a vă mai detalia în concret motivele care au stat la baza întârzierii reînceperii lucrărilor până la acest moment, vă fac cunoscut faptul că astăzi mai este necesar doar Ordinul de începere a lucrărilor semnat de primar.


Acest document va permite angajaților Colterm, departamentul de Construcții Civile, să înceapă demolarea celor 26 de garaje, permițând astfel finalizarea celor 103 locuri de parcare. Cred cu tărie că demersurile privind demolarea garajelor și realizarea unor locuri de parcare civilizate trebuie să fie o prioritate pentru actuala administrație”, a mai punctat consilierul municipal Roxana Iliescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.