Restricții de circulație în toată țara, din cauza caniculei. Doar patru județe...

Restricții de circulație în toată țara, din cauza caniculei. Doar patru județe nu sunt afectate

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-77418789">

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că joi, vineri și sâmbătă vor fi instituite restricții de circulație pentru mașinile de peste 7,5 tone pe majoritatea drumurilor din țară.

Astfel, restricțiile vor fi impuse între orele 12.00 și 20.00 pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

„Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie”, a transmis CNAIR.

Potrivit companiei, măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Sunt exceptate de la această măsură, printre altele, transporturile de persoane, cele de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, poștale, cu echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, cele pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate și transporturile militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.