Sosiri oficializate din Giuleşti şi Republica Moldova la Ripensia. Roş-galbenii au învins...

Sosiri oficializate din Giuleşti şi Republica Moldova la Ripensia. Roş-galbenii au învins Lipova într-un nou joc amical

0
DISTRIBUIȚI
Ernest, poate cel mai important transfer al roş-galbenilor până acum. Foto: Ripensia UVT / Facebook

Ripensia a ajuns azi la al patrulea amical disputat în această vară. Partenerul deja „tradiţional” al roş-galbenilor, Şoimii Lipova, a fost depăşită cu 2-0 pe „Electrica”. În altă ordine de idei, antrenorul Cosmin Petruescu are încă doi jucători noi pe care se poate baza în noul sezon al Ligii 2: solidul atacant liberian Emmanuel Ernest, de la Rapid, şi mijlocaşul ofensiv moldovean Dan Taras, ex-FC Sfîntul Gheorghe, au semnat pe câte doi ani de zile.

Ernest (20 ani) este un atacant african interesant la nivelul Ligii 2. El a bifat însă o singură apariţie la Rapid în „B”, având alte patru jocuri şi un gol marcat pentru echipa secundă a giuleştenilor, în Liga 3. În România el a mai fost şi jucătorul celor de la Sporting Roşiori şi are calităţi fizice remarcate de toată lumea.

Cealaltă achiziţie, mijlocaşul Dan Taras (27 ani, foto stânga), pare o nouă achiziţie pe filiera „de peste Prut” pentru ripensişti, care îi mai au în lot pe fraţii Macriţchii şi fundaşul Rogac. Taras e internaţional şi are 132 de apariţii şi 17 goluri în prima ligă a Republicii Moldova. Ultima sa echipă a fost Sfîntul Gheorghe, pentru care a marcat un gol în 10 apariţii în sezonul de primăvară.


A jucat până atunci mai multe sezoane la Petrocub Hînceşti, pentru care a reuşit trei goluri 17 partide în prima parte a ediţiei 2020-21.

„Despre Ernest pot spune că e un jucător cu nişte calităţi fizice foarte foarte bune. Un jucător tânăr, de perspectivă. Iar despre cel din Republica Moldova avem referinţe foarte bune. Un jucător matur, cu experienţă, care a bifat jocuri inclusiv la naţională. Dar e puţin în urmă cu pregătirea fizică, vine după două săptămâni de pauză şi ăsta e motivul pentru care am decis să nu-l introducem astăzi în teren…”, a spus Cosmin Petruescu despre achiziţii. Pe lângă cei doi, Ripensia i-a mai acontat pe Vidrăsan, Mosoarcă şi Morariu în această perioadă.

În ceea ce priveşte testul de azi, „Ripi” a început în formula: Mosoarcă – Sturzu, Țieranu, Lalić, Gladun – Stoi, Vidrăsan – Degău, Golda, Vasluian – Soković. Repriza secundă fiind abordată cu: Mosoarcă (80, Braşoveanu) – A. Macrițchii, Lalić (68, R. Ciurel), Rogac, Fridrich – V. Macrițchii, Coulibaly – R. Stoica, M. Ene (87, S. Dan), Piftor – Ernest.

Golurile au fost marcate de Vasluian, care a deschis scorul în minutul 6 cu un şut din lateral. Respectiv, Ernest, care a profitat de mingea respinsă de portar în faţă după un şut de la distanţă expediat de Fridrich din lovitură liberă.

Următorul amical al Ripensiei va fi cu „U” Cluj pe 14 iulie.

„Aveam programat un singur joc cu Lipova în această perioadă, dar din cauză că Reşiţa a declinat oferta noastră, am apelat la Lipova. A fost o partidă intensă, cu ritm, pe o căldură foarte mare, a fost o primă repriză echilibrată, cu un ritm de joc mai bun. În schimb, în repriza a doua am făcut foarte multe greşeli tehnice, neprovocate. Le punem seama pe acumulările fizice de săptămâna trecută şi pe a căldurii. Cu siguranţă săptămâna viitoare vom câştiga la capitolul prospeţime…”, a declarat la final Cosmin Petruescu.

„Am încercat să ajutăm pe Ripensia, căci au rămas fără joc … Din punct de vedere tactic noi nu am jucat nimic săptămâna aceasta, ci doar principiile posesii am făcut. Nu am avut prea multe ce să urmăresc, al luat jocul ca pe un antrenament. Ne propunem să ajungem în play-off sezonul acesta”, a conchis Flavius Sabău, „principalul” Lipovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.