Ripensia a început sezonul cu o remiză spectaculoasă. Multe goluri în duelul...

Ripensia a început sezonul cu o remiză spectaculoasă. Multe goluri în duelul cu Dunărea Călăraşi de pe „Electrica”

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii au fost conduşi, au răsturnat tabela înainte de pauză, doar pentru a se vedea din nou în dezavantaj pe tabelă în partea a doua a meciului de pe teren propriu din prima etapă a Ligii 2. Ripensia a salvat până la urmă un punct şi chiar putea să le ia pe final pe toate cele trei cu Dunărea Călăraşi, scor 3-3, după ce moldoveanul Dan Taras a debutat cu gol pe Bega.

Dunărea a mai pierdut din forţe din cauza problemelor financiar iar ripensiştii au avut la rândul lor dificutăţi prin absenţele lui Mihai Ene şi Ernest. Oaspeţii au deschis totuşi scorul în minutul 16 după o eroare defensivă la roş-galbeni. Greşeală de care a profitat Alexandru Stoica. La fel ca în sezonul trecut, „Ripi” a revenit în joc. Iar în minutul 35 sârbul Sokovic, care şchiopăta deja, a egalat cu capul din centrarea lui Piftor. Peste doar cinci minute timişorenii pregătiţi de Cosmin Petruescu aveau 2-1 pe tabelă. De această dată după o gafă a călărăşenilor.


Golda a trimis cu capul, mingea s-a lovit de Şandru, care şi-a învins propriul portar.

Jocul greşeala a aşteptat şi în repriza a doua. În minutul 60 s-a făcut 2-2. Dunărea profitând de o minge picată în câţiva metri şi împinsă pe lângă Ionuţ Rus de către Bogdan Matei. Mai mult, Dunărea a preluat a doua oară conducerea pe tabelă în meci când mai erau 20 de minute pe canicula bănăţeană. Sorin Sava a fost de această dată la capătul assist-ului lui Kanda. Finalul a aparţinut gazdelor, care au egalat în minutul 85 după un contraatac declanşat excelent de tânărul Mitrov. Mingea a ajuns la Sturzu, care a profitat de superioritatea numerică şi l-a servit pe Dan Taras la bara a doua. Moldoveanul sosit recent la Ripensia a punctat cu o minge la semiînălţime şi stabilit scorul final: 3-3! Putea fi mai apoi chiar 4-3, dar ultima minge a căzut peste transversala lui Achiriloaiei şi s-a fluierat sfârşitul.

Ripensia şi Călăraşiul au astfel câte un punct după prima rundă. Dunărea se pregăteşte acum de vizita celeilalte timişorene, Politehnica, joc programat în sud-estul ţării tocmai marţi, 10 august, de la ora 18. Roş-galbenii au tot meci pe „Electrica” peste fi o săptămână, tot de la ora 11.00, cu nou promovata Unirea Dej, grupare care a cedat acasă – 0-2 cu Slobozia.

Ripensia Timişoara: I. Rus – Morariu (74, Mitrov), Țieranu, Rogac (cpt.), Fridrich – Coulibaly (87, Stoi), V. Macrițchii (46, Taras) – R. Stoica (74, Sturzu), Golda, Piftor – Sokovic (46, Pădurariu). Antrenor: Cosmin Petruescu

Dunărea Călărași: Achiriloaiei – Țenea, B. Matei, Șandru (cpt.), Caragea (46, Cotigă) – Mănăilă (69, Tache), V. Gheorghe, Bedea, Al. Popescu (69, Sava) – Al. Stoica, Kanda. Antrenor: Mirel Condei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.