SSU Politehnica a învins-o pe Ripensia în ultima verificare, cu public pe...

SSU Politehnica a învins-o pe Ripensia în ultima verificare, cu public pe „Electrica”. Alb-violeţii, încă un transfer de la Rapid FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica a câştigat azi duelul local cu Ripensia, concitadina din Liga 2, într-un meci disputat pe terenul celei din urmă, cu public! A fost 2-0 pentru alb-violeţii în ceea ce a fost ultima verificare înainte de startul campionatului pentru ambele timişorene. Denis Radu şi Ioan Mera au marcat golurile în prima repriză. În partea secundă la alb-violeţi şi-a făcut reapariţia Octavian Ursu, după doi ani petrecuţi la UTA şi Rapid, formaţii cu care a promovat.

Circa 200, poate maximum 250 de timişoreni, vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală, au fost la Gara Mică pentru jocul dintre reprezentantele din „B” ale oraşului. SSU Poli a început mai bine, ex-ripensistul Zaluschi a fost aproape de gol în minutul 2. Iar peste alte două minute Radu a şi marcat. Dar reuşita tânărului a fost anulată pe motiv de ofsaid. S-a făcut până la urmă 1-0, tot printr-un gol marca Denis Radu, în minutul 32, când acesta a trimis la colţul lung, plasat, în urma unui contraatac. 2-0 a fost chiar la pauză, căci la ultima fază, Mera a punctat cu capul din centrarea din lovitură liberă expediată de Ignea.

Partea secundă nu a mai adus niciun gol, dar a adus şi o noutate. Octavian Ursu şi-a făcut reapariţia la „oaspeţi”, după ce a mai fost jucătorul Politehnicii în urmă cu mai bine de doi ani de zile. Alb-violeţii nu i-au putut folosi din motve medicale pe Serediuc şi Bocşan, în timp ce Scutaru a fost înlocuit după un sfert de oră, accidentat (posibil o întindere). D. Benzar, altă sosire recentă în trupa pregătită de Dorin Toma va sosi abia luni.

Nici gazdele nu au fost lipsite de probleme. Atacantul Ernest a ratat ultimele jocuri, fiind la Bucureşti pentru rezolvarea unor aspecte. Iar Mihai Ene a ieşit şifonat dintr-o contră cu Mera şi a fost înlocuit în prima repriză.

Pentru Ripensia debutul e mai aproape, sâmbătă, de la ora 11, acasă, cu Dunărea Călăraşi, formaţie care recent şi-a luat atacant timişorean – Gelu Velici, dar are în continuare probleme serioase financiare. Pentru Politehnica primul joc oficial va fi abia marţi, 3 august, de la ora 18 (Digi) în fief-ul lui „U” Cluj.

„A fost un test binevenit, în compania unei echipe foarte bune de Liga 2. Un test pe teren propriu. Am văzut exact unde suntem, din toate punctele de vedere. Sperăm ca în săptămâna care urmează, până la jocul cu Călăraşiul, să găsim soluţiile tactice cele mai potrivite, pentru ca sâmbăta viitoare la ora asta să avem altă stare de spirit. Politehnica s-a aşezat foarte bine pe două linii, a jucat foarte bine cartea contraatacului. Periculoşi la faze fixe, ceea ce ştiam. Din păcate nu am reuşit să-i desfacem, am fost foarte lenţi pe construcţie, previzibili de multe ori. Am făcut atingeri în plus şi asta ne-a costat… Va trebui să fim mai constanţi în joc”, a declarat la final Cosmin Petruescu, tehnicianul Ripensiei.

„A fost ultimul joc amical înaintea meciului oficial cu U Cluj. Am arătat mai bine decât în celelalte jocuri, dar mai avem lucruri de pus la punct. Mai avem de integrat jucători în lotul nostru, unii au ajuns azi (n.r. Ursu), alţii vor ajunge luni (D. Benzar). Şi încet încet trebuie să ne reglăm relaţiile de joc, reperele, ca să arătăm mai bine la prima sau la primele etape (…) Vom încerca să aducem jucătorii la acelaşi numitor. Mai aşteptăm un junior şi un mijlocaş central defensiv, care, dacă nu vor veni, încercăm să ne acoperim cu ce avem şi, cât de cât, arătăm destul de bine la această oră”, a spus şi Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

Ripensia: I. Rus – Morariu, Rogac, Lalič, Fridrich, Coulibaly, V. Macrițchii, Piftor, M. Ene, Rotea, Soković. Au mai intrat: Taras, Ţieranu, R. Stoica, Stoi, A.


Macritchii, Vidrăsan, Mitrov, Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Politehnica: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile, Ignea, Radu, R. Rus, Zaluschi, Bîrnoi, Axente. Au mai intrat: Devenish-Meares – Moţiu, D. Andrei, Oct. Ursu, Oanea, Jurj, Hațegan, Gologan, Costea, Ehling şi Manea. Antrenor: Dorin Toma.

Ursu, pe un an

Octavian Ursu (26 ani), mijlocaş ofensiv polivalent, a semnat pe un an de zile cu SSU Politehnica, noua denumire a clubului. În returul ediţiei 2018-19 el a lăsat o impresie foarte bună sub formă de împrumut de la „U”, marcând cinci goluri în 13 apariţii. UTA l-a folosit apoi cu succes în campania de promovare iar în sezonul trecut, după ce a jucat la arădeni în „A”, şi Rapidul l-a avut la dispoziţie şi de asemenea a reuşit promovarea!

“Mă bucur, am ales cu sufletul să mă întorc la Politehnica. Am avut şi alte oportunităţi, dar am decis că vreau să vin aici să joc. Chiar dacă pare puţin că sunt nebun să spun asta, îmi doresc să promovăm! Dar, să o luăm treptat, prima dată să prindem play-off-ul, şi apoi să facem o figură frumoasă!”, au fost primele vorbe ale lui Tavi Ursu la revenirea în alb-violet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.