„Ritmuri noi”, o nouă expoziție a unui artist din grupul Noima, la...

„Ritmuri noi”, o nouă expoziție a unui artist din grupul Noima, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1551520215">

Galleria 28 din Timișoara, în parteneriat cu grupul Noima, a deschis expoziția „Ritmuri noi”, semnată de Cosmin Frunteș și curatoriată de Maria Pașc, care aduce pe simeze cele mai recente lucrări de pictură ale artistului.

Expoziția scoate la iveală acumulări tăinuite ale artistului, roade ale unor îndelungate și solitare căutări, demersul pictorului fiind acela de a arăta că o lucrare trebuie să fie mai mult decât o pictură, trebuie să depășească plăcerea imediată a execuției picturale. Pictorul și-a impus să rezolve probleme dificile care nu trebuie înțelese ca o demonstrație de virtuozitate, ci ca un mijloc de a face mai pregnant un conținut emoțional izvorât din realitate – culoarea care traduce raporturi spațiale exact gândite. Cosmin Frunteș stăruie spre o densă claritate picturală, refuză orice exuberanță, se descotorosește de orice efecte de paradă și convinge prin coerența și justețea compoziției, ale planurilor de culoare. Soliditatea sa de constructor epurează tot mai mult orice exces material iar lucrările prezentate în expoziție sunt izbucniri de elan vital fixate în enunțul cel mai pur, o sinteză între claritatea emoției și sensibilitatea emoției. Cosmin Frunteș este o voce sonoră de o vioiciune în care se amestecă și unele brutalități, mai puțin dictate de pictor și mai mult de ceea ce vine dinspre lume către el – este o succintă radiografie a expoziției, făcută de curatorul acesteia, Maria Pașc.

Expoziția „Ritmuri noi” poate fi vizitată până în data de 31 august, la Galleria 28 de pe strada C. Brâncoveanu, de luni până sâmbătă, după o programare telefonică la numărul 0722 503 028, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a pandemiei.

Artiștii grupului Noima sunt prezenți și la expoziția de pictură și sculptură „Daruri”, deschisă la Galeria Romană din București, alături de artiști consacrați precum cei din grupul Prolog, Sorin Dumitrescu, Vasile Gorduz sau Bogdan Vlăduță și va putea fi vizitată până în data de 8 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.