Se caută voluntari pentru etapa a doua de reabilitare a „muzeului în...

Se caută voluntari pentru etapa a doua de reabilitare a „muzeului în aer liber” de la Rudăria. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei luni va începe cea de-a doua etapă a proiectului „Hai la Rudăria”, inițiat de asociația Acasă în Banat și finanțat de fundația Orange pentru recondiționarea morilor de apă din comuna cărășeană Eftimie Murgu, după ce, în luna mai, peste 200 de voluntari veniți din întreaga țară și chiar din străinătate au depus o muncă impresionantă pentru curățarea canalelor morilor, tratarea lemnului la 11 mori și repararea punților sau vopsirea unor mese și bănci pentru viitorul traseu turistic.

Timp de trei zile, din 3o iulie până în 1 august, se dorește efectuarea unor noi intervenții pentru repararea și întreținerea unor mori și amenajarea traseului celor 22 de mori de apă care alcătuiesc complexul mulinologic al comunei, dintre care o parte se află în sat iar alta, spre Cheile Rudăriei, pentru a facilita accesul turiștilor la toate morile.


Morile de la Rudăria reprezintă un adevărat muzeu în aer liber, reprezentativ pentru arhitectura populară românească și istoria comunităților rurale din secolele trecute.

Cum proiectul se desfășoară cu ajutorul voluntarilor, aceștia sunt așteptați să completeze un formular care poate fi găsit AICI, participarea la proiect fiind condiționată de înscrierea prealabilă, urmată de confirmarea organizatorilor și încheierea unui contract de voluntariat. Înscrierile se pot face până în data de 26 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.