Se lucrează la extinderea secției de Urgențe de la Spitalul Județean din...

Se lucrează la extinderea secției de Urgențe de la Spitalul Județean din Timișoara. Cât costă lucrările FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-757722175">

Zeci de persoane se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Timișoara. Pentru a face față numărului tot mai mare de pacienți, unitatea va fi extinsă, iar lucrările au început.

„S-a deschis șantierul pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe. Ea se va extinde cu un spațiu semnificativ, practic își va dubla capacitatea. Noi fiind un spital regional primim urgențe din circa zece județe învecinate, mergând înspre Dolj sau înspre Bihor. Acest lucru va duce nu numai la scăderea timpilor de așteptare pentru pacienți, ci și la o eficientizare a serviciilor medicale pe care le oferim în Urgență”, ne-a spus Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Investiția se ridică la 6,9 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene, de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Județean Timiş.

Va fi modernizat corpul existent al UPU şi va fi extinsă actuala clădire cu 800 mp, înspre heliport. De asemenea, se va construi şi un corp nou care va avea subsol, parter şi etaj.

La parter va fi un spaţiu pentru accesul ambulanţelor şi o nouă sală de aşteptare, iar la etaj va fi amenajată şi o sală de curs pentru studenții de la Medicină. De asemenea, vor fi realizate spaţii de decontaminare şi deparazitare, camere de recepţie şi triaj, dar şi grupuri sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.