Seară de muzică „surf” la Timișoara: concerte cu timișorenii de la Grave...

Seară de muzică „surf” la Timișoara: concerte cu timișorenii de la Grave For Sale și maghiarii de la Surf Truckerz

0
DISTRIBUIȚI
Timișorenii de la Grave For Sale vor susține un concert la Manufactura

Amatorii de muzică rock sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la un deliciu sonor colorat cu porții serioase de muzică surf. Alături de formația timișoreană Grave For Sale, evenimentul îi va avea ca invitați pe cei de la Surf Truckerz.

Formația maghiară s-a format în 2013 și abordează un surf rock melodic. Printre înregistrările lor se numără „Kerékcsere a szakadék szélén / Changing Wheels on The Edge of Gap“, „Festék a falon / Paint on The Wall“ sau albumul „Live @ Tilos Radio 2014“. Cu doi ani în urmă Surf Truckerz a fost invitată să înregistreze o piesă pentru albumul colectiv „Benefit Of Mr. Kitesurfer”, o compilație editată de casa de discuri britanică Sharawaji Records, unde trupa din țara vecină a interpretat piesa „Can’t Buy Me Love” a celor de la The Beatles.

Formația maghiară Surf Truckerz va susține un concert la Timișoara

Pe lângă a fi o trupă care atinge esența sound-ului surf rock, Grave For Sale îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant, impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită aruncată la gunoi, trompetă și ritmuri de tobe extrase din trip hop, wave, pe lângă elemente consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound de chitară scăldat în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta, totul livrat cu patos și etos punk rock.


Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsură în care vocalul le completează și potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile sunt produse DIY de către însăși trupă și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi.

Concertul formațiilor Grave For Sale și Surf Truckerz va avea loc vineri 16 iulie de la ora 19 la Manufactura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.