Soldați, ofițeri, generali și surori medicale, echipați așa cum erau în Primul...

Soldați, ofițeri, generali și surori medicale, echipați așa cum erau în Primul Război Mondial, vor putea fi văzuți pe străzile Timișoarei FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1416253274">

În 3 august 2021, Timișoara sărbătorește 102 ani de la intrarea în oraș a trupelor române aflate sub conducerea colonelului Virgil Economu, marcând astfel momentul în care în Banat s-a instaurat administrația românească.

Acum doi ani, la împlinirea centenarului, Asociația Eugeniu de Savoya a organizat o amplă manifestare de sărbătorire a evenimentului istoric, alături de Primăria Timișoara și structuri aparținând MApN și ale MAI.

Acum asociația va reconstitui momentul istoric, oferind timișorenilor posibilitatea de a admira soldați, subofițeri, ofițeri, generali și surori medicale echipați așa cum erau în Primul Război Mondial și așa cum au fost când au intrat în Timișoara.

„În fapt, dorim aducem un omagiu tuturor militarilor români care au luptat pentru țară, inclusiv surorilor medicale, cu trimitere simbolică la Regina Maria. Vom depune coroane de flori la bustul colonelului Virgil Economu și la Monumentul Eroilor Români din Parcul Central, apoi vom trece în formație prin piețele Victoriei, Libertății și Unirii. Avem acum și un tun (replică) din cele folosite în lupte în Primul Război Mondial, cu care intenționăm să tragem o salvă în Piața Unirii”, au transmis reprezentații Asociației Eugeniu de Savoya.

Programul începe în data de 1 august la orele 19:30 și se încheie la 22:45 odată cu defilarea cu torțe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.