SpringTime Band 2.1, „noua“ formație a Lugojului „Muzica noastră se încadrează în...

SpringTime Band 2.1, „noua“ formație a Lugojului „Muzica noastră se încadrează în rock cu influențe blues-jazzy și un pic de country“

0
DISTRIBUIȚI
SpringTime Band 2.1

Formația lugojeană SpringTime Band, care a luat naștere cu cinci ani în urmă, pregătește un nou „start“, prima apariție în noua formula a trupei care poartă acum denumirea de SpringTime 2.1 fiind programată să se desfășoare în data de 6 august, la English Pub din Lugoj.

Formația a luat naștere în primăvara anului 2016 cu muzicieni tineri (Cristi Vetan, Nelu Căpraru, ambii componenti ai trupei de metal melodic – MIST, Csilla Gyorgy, Daniela Marcu, componente in diverse trupe de jazz si folk din cadrul Școlii de Arte lugojene), dar si cu un veteran al scenei rock bănățene (Vali Ivănescu, ex-SAH-MAT, ex-ROCK ABIL), având in palmares o bogată activitate concertistică. Numele provine de la anotimpul când s-a pus piatra de temelie a trupei: primăvara, care semnifică renaștere, trezire la viață, bucurie, speranță.

Noua componență a trupei Springtime Band 2.este Csilla Gyorgy-vocal, Vali Ivănescu – vocal, chitară bas, chitară acustică, Cristi Vetan – chitară solo, Tavi Logos – chitară electro-acustică si Andrei Mezei – tobe, percuție,vocal.

Trupa are deja în repertoriu trei piese proprii compuse de Valentin Ivănescu (versuri Daniela Marcu).


Pentru concertul de la English Pub, Springtime Band 2.1 a mai pregatit coveruri după clasici ai genului rock, jazz-blues si country-rock, precum The Beatles, The Band, Doors, Ten Years After, Alannah Miles, Amy Winehouse, Gnals Barkley, Aretha Franklin, Ray Charles, etc.

„S-a schimbat numele din Springtime Band în Springtime Band 2.1, adica «2» este a doua variantă, iar 2.1 anul (20)21. În locul lui Petre Prisacaru la tobe a venit Andrei Mezei, iar eu am trecut la chiară bas în locul lui Nelu Căpraru, si l-am mai cooptat pe Tavi Logos (profesor de chitară la FOA – Fusion of Arts) la chiară electro-acustică. Noile piese le vom înregistra si probabil le vom insera pe un EP deocamdată, apoi va urma si un videoclip. Muzica noastra se încadrează în rock cu influente blues-jazzy și un pic de country. Se cântă pe trei voci, ceea ce în ziua de azi nu prea se mai întâlnește. Interesul general al nostru este de a transmite publicului bucuria de a cânta genurile muzicale preferate, polifonic”, ne-a declarat Valentin Ivănescu despre noua componență a formației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.