Surpriză în cazul dosarului uriaș de contrabandă cu țigări. „Dispăruții” Mladin și...

Surpriză în cazul dosarului uriaș de contrabandă cu țigări. „Dispăruții” Mladin și Copil s-au prezentat la tribunal UPDATE 3 Decizie de ultimă oră a instanței

0
DISTRIBUIȚI

Cosmin Mladin și Daniel Copil, liderii unei grupări de contrabandă cu țigări, pentru care procurorii DIICOT au cerut emiterea de mandate de arestare preventivă în lipsă, s-au prezentat astăzi la Tribunalul București, unde erau citați. Atât Mladin cât și Copil au dispărut, practic, cu câteva ore înainte ca oamenii legii să înceapă perchezițiile din dosarul care-i vizează și pe aceștia.

Acum 10 zile, procurorii DIICOT, împreună cu colegii din alte instituții, au efectuat nu mai puțin de 157 de percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă și spălare de bani, care avea cartierul general la Arad. Zeci de persoane au fost duse la audieri, însă printre aceștia nu s-au aflat cel considerat a fi liderul grupării, Cosmin Mladin, sau „mâna sa dreaptă”, Daniel Copil, ambii făcându-se nevăzuți chiar înainte de descinderea forțelor de ordine.

Chiar dacă procurorii au cerut arest preventiv pentru 23 dintre cei audiați, majoritatea suspecților au fost eliberați fără restricții după expirarea mandatelor de reținere pentru 24 de ore, 11 fiind eliberați sub control judiciar.


Procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă pentru Cosmin Mladin și Daniel Copil, însă astăzi aceștia s-au prezentat la Tribunalul București, care judecă cererea. Cei doi sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări și spălare de bani.

 

UPDATE Mladin și Copil au părăsit liberi Tribunalul București, instanța rămânând în pronunțare. Întrebat de reportera Antena 3 de ce a fugit de autorități, Cosmin Mladin a spus: „Cum fug? Eu sunt aici, nu ma vedeți? Sunt nevinovat, cum să fiu vinovat?”.

 

UPDATE 2 Chiar dacă instanța a rămas în pronunțare în ceea ce privește mandatele de arestare preventivă pentru cei doi, Cosmin Mladin și Daniel Copil au fost ridicați de polițiști, după ce  procurorii DIICOT au emis pe numele lor mandate de aducere. Cei doi au fost încătușați după ce au ieșit din Tribunalul București și transportați la sediul DIICOT pentru a fi audiați.

UPDATE 3 Tribunalul București a anunțat că amână pronunțarea pe  cererea DIICOT de arestare a celor doi până luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.