Timişenii Marius Marin şi Andrei Sîntean, victorioşi în România – Honduras. Debut...

Timişenii Marius Marin şi Andrei Sîntean, victorioşi în România – Honduras. Debut pozitiv pentru „tokyotricolori” la JO

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: FIFA (GettyImages)

Timişoreanul Marius Marin, căpitanul naţionalei olimpice, a fost integralist, iar Andrei Sîntean, jucător născut la Sânnicolau Mare, a intrat pe parcursul primei partide a României în competiţiade fotbal masculin la JO 2020 de la Tokyo. Deşi elevii lui Mirel Rădoi nu au avut contabilizat prea multe şuturi pe poartă împotriva reprezentativei statului Honduras, aceştia s-au impus cu 1-0 graţie unui autogol provocat de Ciobanu.

Marin, fost component al lui ACS şi ASU Poli, în prezent la Pisa în Serie B, a început partida ca fundaş central şi a fost aproape de o eroare în prima repriză, dar s-a achitat excelent de sarcini în restul jocului.


Finalul primei părţi a adus şi golul României. În urma unui corner din primul minut al prelungirilor, goalkeeperul Guity, înlocuit apoi la pauză, a trimis cu braţele în propria poartă. Lovitura de colţ a fost bine executată de Andrei Ciobanu.

Andrei Sîntean, celălalt timişean implicat în joc, a intrat pe teren în minutul 68, în locul lui George Ganea, tânărul atacant de la Hermannstadt s-a bătut pentru mai multe mingi, dar a fost sancţionat uşor cu un cartonaş galben. Finalul partidei a fost abordat foarte defensiv de către „tokyotricolori”, care au acumulat primele trei puncte în grupa B. În celălalt joc din prima etapă în grupa României, Noua Zeelandă a învins surprinzător pe Coreea de Sud cu 1-0.

Duminică, de la ora 14.00, naţionala olimpică dă piept cu cea asiatică, tot pe Kashima Stadium, unde a fost şi disputa de azi. Jocurile de fotbal de la Olimpiada de Vară pot fi urmărite pe TVR 1 şi Eurosport 2.

Honduras: 1. Guity (12. Perello, 46) – 21. Oliva (5. Ch. Melendez, 88), 2. Maldonado (cpt) (4. C. Melendez, 88), 16. Garcia, 3. Decas – 10. Rivas (17. Palma, 57), 15. Pineda, 20. Alvarez, 8. E. Rodriguez (7. Reyes, 57) – 9. Benguche, 19. D. Martinez.
Rezerve: 6. Nunez, 18. Obregon
Selecționer: Miguel Falero

ROMÂNIA: 12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (cpt), 4. Pașcanu –  14. Rațiu (17. R. Grigore, 75), 10. Ciobanu (5. Băluță, 68), 18. Dulca, 3. Fl. Ștefan (2. Boboc, 46) – 20. Dobre, 9. Ganea (19. Sîntean, 68), 11. V. Gheorghe (21. Sefer, 55).
Rezerve: 1. Popa, 13. Florescu.
Selecționer: Mirel Rădoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.