Timişoreni blocaţi pe aeroportul Bergamo: „Și-au bătut joc de noi” UPDATE 2...

Timişoreni blocaţi pe aeroportul Bergamo: „Și-au bătut joc de noi” UPDATE 2 Reacția Wizz Air

5
DISTRIBUIȚI

Circa 150 de cetăţeni români, mulţi dintre ei timişoreni, sunt blocaţi de ieri pe aeroportul Bergamo după ce zborul lor către Timişoara a fost anulat şi/sau amânat.

„Şi-au bătut joc de noi, ne-au amânat din două în două ore. Wizz. Azi noapte ne-au îmbarcat, au zis că plecăm, iar peste câteva minute ne-au spus că zborul e anulat. Ne-au dat jos din avion”, a spus unul dintre pasagerii zborului.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis luni o atenționare de călătorie pentru Italia, unde mai multe organizații sindicale au anunțat organizarea unei greve cu durata cuprinsă între 4 și 12 de ore, însă se pare că nu aceste proteste au fost motivul problemelor zborului spre Timișoara.

„Avionul trebuia să plece la 21.45. În Italia a fost de dimineață o grevă a angajatorilor din turnul de control. Greva s-a încheiat aseară la ora 18.00. Avioanele au pornit, chiar și de la Wizz Air dar în direcții ca Suceava, Craiova. Ne-au amânat zborul două ore. După două ore ne-au amânat iar zborul două ore. Ne-au zis că-i stricată aeronava, trebuie să se întoarcă de la Suceava. Ne-au amânat zborul până la 4.44. La 3.10 a venit un avion, ne-au grăbit îmbarcarea, au zis să nu ne punem centurile că avionul este alimentat. În 10 minute ne-au coborât din avion că nu mai au culoar de zbor. A fost o ceartă în avion, a venit poliţia, lumea nu voia să coboare. Ne-au dat jos, ne-au trecut prin check a doua oară, aeroportul este imens. Au promis un avion la 9.30 dimineață. L-au amânat pentru 10.40. Oamenii au dormit pe jos pe băncile reci de fier, mulţi fără bani. Am fost serviți cu un voucher, cu care puteam luam o ciocolăţică și o cafea.


Nu conta că ai doi ani sau 50. Acum la 10.10 (11.10 ora României) încă suntem în aeroport. Nu zice nimeni nimic. Am sunat la consulatul din Milano, ei nu știau că trebuie să ne ajute (…) Ca rezultat oamenii au făcut schimb de numere și se încearcă o acțiune în instanţă”, a povestit un alt pasager.

Nici autoritățile române din Italia nu au fost de prea mare ajutor pasagerilor. „Am sunat la consulatul României de la Milano, m-au întrebat dacă vreau să-mi pună la dispoziție consulatul un avion…”, a dezvăluit un pasager.
UPDATE Astăzi, aproape de ora 12:00, pasagerii au fost din nou îmbarcați în avion pentru a pleca spre destinație, cu mai bine de 14 ore întârziere față de programul normal. „Suntem în avion, încă așteptam să plecăm. Chestia faina este că suntem cu echipajul de aseară, cu care ne-am certat. L-am întrebat pe pilot daca a dormit bine, că noi nu”, ne-a transmis un cititor. Avionul a decolat spre Timișoara puțin după ora 12:00.
UPDATE 2 „Zborul Wizz Air W6 3552 de la Milano Bergamo la Timișoara din 26 iulie a avut o întârziere deoarece aeronava care efectua acest zbor a necesitat o verificare tehnică neprevăzută. Aeronava a plecat pe 27 iulie la 11:10 ora locală. Conform politicii Wizz Air și reglementărilor UE, pasagerilor li s-au oferit băuturi răcoritoare la aeroport, au fost informați cu privire la drepturile și opțiunile lor și le-au fost oferite un zbor alternativ sau rambursări complete. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea noastră principală”, a comunicat compania aeriană.

5 COMENTARII

    • Vasile?! Nu mai bine înveți tu limba romana cum trebuie, și eventual sa vorbești doar in cunoștința de cauza, ba mai mult, îți doresc sa mergi și tu cu cireada ta, și sa ti se întâmple la fel. Cât despre consulat, îți reamintesc ca , face parte din fisa postului sa intervină in astfel de situații. Așadar, du-te liniștit, ia o gura de fân și mai bine pune burta pe carte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.