Toată comunitatea din Giarmata se mobilizează pentru Cristian, un băiat cu tetrapareză

Toată comunitatea din Giarmata se mobilizează pentru Cristian, un băiat cu tetrapareză

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii comunei Giarmata pun umărul pentru o cauză caritabilă.

Sâmbătă, 17 iulie, de la ora 17:30 în cadrul primei ediții „Giarmata în Mișcare”, organizate de Kids Club Giarmata, La Milu și Primăria Giarmata comunitatea va fi pusă în mișcare și va aduna fonduri pentru un băiat cu grave probleme de sănătate.

Cristian Niculcea are opt ani și este diagnosticat cu sindromul West-leucomalacie periventriculară (tetrapareză spastică severă) și până acum a suferit trei operații în străinătate.

Săptămână de săptămână Cristian are parte de diverse terapii: kinetoterapie, logopedie, terapie muzicală, terapie cognitiv-comportamentală, hipoterapie (terapie cu cai) la diferite centre din Timișoara și face progrese mari. De la un copil care abia articula câteva sunete în lumea lui, a ajuns să fie un copil sociabil și mereu vesel.

Lui Cristi îi place foarte mult la plimbare cu căruciorul sau premergătorul, dar nu poate să meargă mult, obosind repede. Îi place foarte mult muzica, uneori cântă și îi plac slujbele la biserică.

„Toată puterea noastră să continuam această luptă vine din fiecare gest nou sau cuvânt nou, când Cristian ne spune „mama te iubesc”, „tată te iubesc” sau „hai să ne îmbrățișăm. Am fost surprinși de dorința atâtor oameni din Giarmata de a ajuta, oameni cu calități deosebite, empatie, compasiune, oameni care s-au construit și ridicat frumos prin muncă, cinste și demnitate”, a spus Diana Niculcea, mama lui Cristian.

Organizatorii evenimentului caritabil au pregătit ture de alergat pentru adolescenți și adulți, iar pentru cei mici ture de alergat, bicicletă, role și trotinetă.


Parcul Izvor din localitate va avea de asemenea un târg cu produse, ateliere, demonstrații sportive și de dans, multe alte surprize și un concert cu Mihnea Vîlceanu, un tânăr deosebit, cu o voință de fier și un talent muzical remarcabil, cunoscut de publicul larg la Vocea României.

11 Ambasadori #DeFapteBune din Giarmata s-au înscris în cursa de strângere de fonduri și vor alerga astfel încât Cristian să poată strânge suma necesară pentru operație.

Corina Matei, Ambasador #DeFapteBune: „Mi-am rugat rudele si prietenii să mă ajute să strâng cel puțin 1.000 de lei. Voi alerga la „Giarmata în Mișcare” pentru Cristian, el nu poate acum să alerge și o fac eu pentru el. Îmi doresc ca și Cristian să simtă bucuria pe care eu o simt atunci când alerg sau fac sport si de aceea vreau să adunăm banii necesari pentru operația lui din luna august, intervenție care va crește șansele ca el sa poată merge.”

„Giarmata în Mișcare” este un eveniment al comunității căreia îi pasă de mișcare și sport dar și mai mult îi pasă de oamenii din comunitate. Suntem foarte bucuroși să știm că înainte de alergarea de mâine, deja am strâns toată suma necesară operației lui Cristian în străinătate și chiar mai mult pentru terapiile viitoare. Este puterea unei comunității de oameni de bine””, a precizat Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.