Tot ce trebuie să știi dacă dorești să-ți cumperi o trotinetă electrică

Tot ce trebuie să știi dacă dorești să-ți cumperi o trotinetă electrică

0
DISTRIBUIȚI

Dacă pentru mulți dintre noi cuvântul ,,trotinetă” ne transportă înapoi, în vremea copilăriei, pentru copiii, tinerii și mai puțin tinerii din ziua de astăzi, cuvântul are alte conotații și însemnătăți. Este demn de laudă cum o ,,jucărie” simplă, precursoare a bicicletei și a altor gadcet – uri la modă, a ajuns astăzi să fie un mijloc prin care putem contribui la sănătatea planetei, la reducerea poluării aerului și, deloc de neglijat, la decongestionarea traficului rutier din marile orașe. E cazul să ne dăm seama că vorbim de un mijloc de transport ideal pe distanțe mici și medii, ușor de manevrat, de manipulat și depozitat. Te scutește de grija unui loc de parcare, de cheltuieli de exploatare și de timpul petrecut în ambuteiajele rutiere de la orele de vârf. Unde mai pui că e și în trend!

În primul rând nu ai nevoie de permis ca să circuli cu ea! Codul rutier nu prevede chestii obligatorii pentru deplasarea cu un astfel de vehicul. Poți circula și pe stradă  cu respectarea, totuși,  a regulilor elementare și a semnalizărilor. Fără grijă poți rula pe pistele amenajate pentru biciclete sau chiar pe trotuare și alei pietonale doar cu simț civic și repect pentru ceilalți. Teoretic, spre deosebire de motocicliști, nici echipamentul de protecție nu este obligatoriu însă, practic, o cască, niște cotiere și genunchiere sunt recomandate pentru liniștea personală. Paza bună trece…, eventualele răni. Apoi, este un mijloc de transport individual, nu poți lua pe cineva cu tine decât dacă are și ea o trotinetă. Dar asta nu e ceva grav, ce poate fi mai frumos decât o discuție în timp ce rulați andante pe aleile unui parc? Bun. Uită-te la specificațiile tehnice necesare atunci când alegi un model. Care e autonomia, viteza maximă pe care o poți atinge, greutatea (normal, o vei lua cu tine când ajungi la muncă, sunt modele pliabile care se depozitează ușor sau în apartament când ajungi acasă), timpul de reîncărcare a bateriei și, de ce nu?, culoarea, mărimea roților, cu anvelope sau cu cauciuc plin. Și de aici, încep dotările. Poți cumpăra trotineta cu afișaj luminos pentru viteză, distanță parcursă, status baterie, timp de reâncărcare, conectare prin bluetooth la smatphone pentru stabilire traseu, etc.


Unele modele vin  cu faruri și lumini de poziție, ai de unde alege, important este ce îți dorești. Importantă, indiferent de opțiune, mai ales când vremea permite, este senzația de libertate și de integrare pozitivă cu mediul.

CÂTEVA MODELE DE TROTINETĂ ELECTRICĂ

Oferta, așa cum am spus este una foarte diversificată. Iată câteva propuneri:

Trotineta Electrică Lex Go R6 Lite

Este unul dintre cele mai simple modele. Asta nu înseamnă că nu ai multe avantaje în raport calitate/preț/sadisfacție. Ai un motor puternic, de 250W, alimentat de o baterie Lithium-Ion de 4 Ah ce îți oferă o autonomie de 12 km și o viteză de top de 20 km/h. Poți urca pante de până la 10 grade. Greutatea admisă pentru rulare în siguranță este de 100 de kg. Roțile sunt de 6, 5 inchi. Trotineta este pliabilă. Timpul necesar pentru încărcarea full a bateriei este de 4 ore. Disponibilă în mai multe culori.

Trotineta electrică UGO Squbby

Un model cu dotări de top la un preț excepțional. Vorbim de un motor de 250 W, bateria tip Lithium-Ion este de 5 Ah. 24 km/h este viteza maximă. Dispune de cruise control care setează viteza pe tri trepte, 8-15-24 de km/h pentru adaptare la condițiile de trafic ți pentru confort sporit. Autonomia este de 15 km cu o singură încărcare. Aceasta durează 4 ore. Dispune de afișaj LCD integrat pe ghidon pentru viteză, distanța parcursă și indicator nivel baterie. Suportă până la 120 de kg. Roțile sunt de 6,5 inci cu sistem de frânare dual. Sistem de pornire Safe Start care previne pornirea accidentală a motorului. Pliabilă, cântărește  8,5 Kg. Nu în ultimul rând, trotineta are lumini cu LED pentru mers pe timp de noapte.

Trotineta electrică MEGA MOTION

O trotinetă mid-range cu extra dotări. Are 2 motoare electrice cu o putere totală de 250 W. Alimentarea se face de la o baterie Lithium-Ion de 7,5 Ah cu o durată de încărcare de doar 2 ore. Viteza maximă este de 25 de km/h. Dispune de Cruise Control setabil pe 3 trepte de viteză. Autonomie sporită de până la 25 de Km în funcție de viteză și relief, urcă pante de până la 15 grade. Dispune de afișaj LED, conectare blue tooth. Roți din cauciuc solid, antiderapant, de 8,5 inci. Greutatea maximă admisă este de 120 de kg. Pliabilă, cântărește 15 kg.

Trotineta electrică QuickVolt 10X

Un flag-ship al trotinetelor electrice. Aceasta este echipată cu două motoare de performanță si suspensie dublă.  Dispune de două motoare identice, dezvoltând fiecare o putere de 1000W, pentru o putere totală de 2000W. Aceasta putere este alimentată de două controllere de 25A, însoțite de două radiatoare pentru a disipa căldura cât mai repede posibil, menținând performanțele optime ale trotinetei în orice moment. Cuplate la o baterie de 52V, ele permit atingerea unei viteze maxime de 65km/h dar fiind limitată la 25. Pentru un plus de siguranță este echipată cu frâne pe discuri ventilate atât în față cât și pe spate. Autonomie de 60 de km. Roți de 10 inch perfecte pentru orice teren. Urcă pante de până la 45 de grade și are o greutate proprie de 34 de kg.