Trei bănățeni, trimiși în judecată pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor....

Trei bănățeni, trimiși în judecată pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. De unde a furat unul dintre ei o armă letală

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabanda calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Alți doi bărbați, la care arma a ajuns ulterior, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

„În fapt, primul inculpat, la data de 16 iunie 2016, după ce a sustras o armă scurtă letală tip revolver, împreună cu cartușele aferente acesteia, din orașul Bratislava, Slovacia, a introdus-o în România prin punctul de trecere al frontierei Cenad, fără să declare organelor de poliție de frontieră, s-a deplasat la domiciliul său din orașul Bocșa, iar ulterior, după câteva zile, a vândut această armă celui de al doilea inculpat, aceștia nefiind autorizați pentru deținere, port și folosire a armelor scurte letale.


Cel de al treilea inculpat a cumpărat la rândul său arma anterior amintită de la cel de al doilea inculpat, armă pe care a deținut-o până la data de 7 martie 2017 când a predat-o organelor de poliție la solicitarea acestora, acesta nefiind de asemenea autorizat pentru deținere, port și folosire a armelor scurte letale. În temeiul art. 112 lit f Cod penal s-a solicitat instanței de judecată confiscarea armei în cauză, respectiv un revolver cu focuri marca Arminius, model HW 38, cu percuție centrală, și a unui număr de 18 (optsprezece) tuburi cartuș cal. 38 Special, aflate în prezent în camera de corpuri delicte a organelor de poliție. Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Reșița, spre competentă soluționare”, a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.