108 noi focare de pestă porcină africană, înregistate în ultima săptămână

108 noi focare de pestă porcină africană, înregistate în ultima săptămână

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1842955437">

Autoritatea Națională Sanitară veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat vineri că în perioada 30 iulie – 5 august au fost înregistrate 108 noi focare de pestă porcină africană.

Astfel, au fost raportate 43 de focare în județul Ialomița, 30 în județul Teleorman, câte cinci în Bihor și Sibiu, patru în Argeș, câte trei în Olt și Sălaj, câte două în Buzău, Cluj, Iași și Prahova și câte un focar în Arad, Bacău, Brăila, Galați, Gorj, Maramureș și Vâlcea.

De asemenea, au fost stinse 11 focare de PPA: trei în Bihor, șase în Satu Mare și câte unul în Hunedoara și Sălaj.

În prezent sunt active un număr de 333 de focare de pestă porcină africană, din care trei focare în exploatații comerciale și cinci focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 49.257 de porcine.

În ultima săptămână au fost înregistrate și 11 noi cazuri de pestă porcină africană la mistreți: trei cazuri în Hunedoara, câte două în Caraș-Severin, Satu Mare și Sălaj și câte unul în Argeș și Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.