„Adi Bărar – Marea Trecere”, monument de bronz dedicat fondatorului trupei Cargo

„Adi Bărar – Marea Trecere”, monument de bronz dedicat fondatorului trupei Cargo

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali și-au dat, zilele trecute, acordul pentru amplasarea pe domeniul public a unui monument în memoria chitaristului Adi Bărar de la Cargo, care s-a stins din viață în urmă cu cinci luni, răpus de coronavirus.

Fondatorul trupei Cargo va avea o statuie din bronz în mărime naturală alături de instrumentul care l-a făcut celebru: chitara.

Monumentul „Adi Bărar – Marea Trecere” va fi așezat în Parcul Alpinet, în apropiere de Flora, iar municipalitatea nu se va implica financiar în proiect.

Inițiativa îi aparține activistului Corneliu N.


Vaida, bun prieten al regretatului artist, care a primit sponsorizări pentru realizarea statuii.

„Statuia va fi amplasată în rotonda dintre Podul Maria şi terasa Flora. Va fi un monument la scara de 1:1, o statuie de bronz care îl va reprezenta pe Adi Bărar cu chitara sa. Subliniez că nici primăria și nici consiliul local nu vor fi implicate financiar în această acțiune, dar vor beneficia de un act de donație. Eu știu că sunt probleme, nu am vrut să încarc bugetul local cu încă o cheltuială. M-am descurcat cu sponsori și cu ajutorul trupei. Sper ca toate aprobările să fie date cât mai repede, astfel încât monumentul să fie inaugurat în acest an. Lucrările vor dura aproximativ trei luni şi mă gândesc că în toamnă, cel târziu în luna noiembrie am putea face inaugurarea. Va reprezenta, din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, un punct de atracţie turistic cât și cultural, care se poate înscrie foarte bine în acţiunile care preced Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, a detaliat Corneliu N. Vaida.

Consilierul liberal Lucian Căldăraru a cerut ca statuia să beneficieze de supraveghere video fiind din bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.