Alegeri la PNL Timiș. Firmă privată de securitate, ambulanță, pompieri, dar și...

Alegeri la PNL Timiș. Firmă privată de securitate, ambulanță, pompieri, dar și oaspeți de seamă UPDATE 5 Noul președinte pregătește excluderea din partid a deputatului Claudiu Chira FOTO

2
DISTRIBUIȚI

Liberalii timișeni s-au adunat astăzi la Sala „Constantin Jude” (fostă Olimpia) din Timișoara, unde au loc alegerile pentru funcția de președinte al filialei județene.

În apropierea clădirii sunt prezente, pentru orice eventualitate, o mașină de pompieri, o Ambulanță, dar și mai multe mașini ale unei firme private de securitate din Arad, angajată ca să se asigure că lucrurile se vor derula fără incidente, spre deosebire de alegerile cu scandal de la PNL Timișoara. Intrarea liberalilor cu drept de vot în sală a decurs de această dată fără probleme, la porți fiind disponibile măști de protecție și chiar teste COVID-19. În sală, chiar dacă tuturor li s-a cerut să poarte masca, nu toți o și fac.

La evenimente și-au făcut apariția și oaspeți de seamă, printre care europarlamentarul Gheorghe Falcă, fost primar al aradului, senatorul de Timiș Alina Gorghiu sau europarlamentarul Rareș Bogdan.

În cursa pentru șefia PNL Timiș s-ai înscris Alin Nica (președintele CJ Timiș și președinte interimar al filialei), deputatul Claudiu Chira și primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Comitetul de Coordonare Județean al PNL Timiș a început cu imnul național intonat de doi soliști ai Operei din Timișoara, urmat de discursul președintelui interimar al filialei, Alin Nica. Acesta a menționat în debutul discursului său că, la cele mai recente alegeri, PNL Timiș și-a crescut numărul primarilor de la 38 la 48, dar că a pierdut un „bastion liberal”, Primăria Timișoara. Președintele CJ Timiș a vorbit și despre scandalurile de la alegerile cu repetiție pentru filiala Timișoara. „Adevărații membri ai PNL suntem aici în sală, suntem noi toți. Nu ați greșit cu nimic și pentru că bunul simț și decența fac să putem anula acele evenimente, vom munci mult și vom face timișorenii să uite acele evenimente”, a spus Nica.

Deputatul Ben Oni Ardelean și-a manifestat susținerea pentru președintele interimar. „PNL are nevoie de o construcție solidă bazată pe principii care să nu înlăture oamenii de valoare din partid. Sunt convins că echipa câștigătoare de astăzi va duce mai departe stindardul la alegerile din 2024. Domnule Nica sunt convins ca veți putea duce mai departe stindardul”, a spus Ardelean.

Senatorul de Timiș Alina Gorghiu l-a lăudat pe Nica pentru activitatea de la CJ. „PNL Timiș este cea mai importanta filiala care încheie alegerile județene. Acest partid trebuie sa se adapteze vremurilor sa se reinventeze. Avem două obiective: succesul guvernării și proiectul PNL 2024. În Timiș, pentru mine sunt doi candidați: primarul Buziașului și Alin Nica. Opțiunea mea merge fără ezitare către Alin Nica”, a spus Gorghiu, care l-a atacat astfel pe al treilea candidat, deputatul Claudiu Chira.

„Este inadmisibil sa avem colegi care înjură guvernarea mai abitir ca PSD. Avem persoane competente din Timiș care ar putea ocupa un portofoliu de ministru și sper ca vom avea în curând. Dacă aș fi sănătos, aș intra în cursa pentru Primăria Timișoara”, a spus Gheorghe Falcă, vicepreședinte regional PNL și fost primar al Aradului, care a menționat că a trecut prin 11 operații din cauza cancerului și îndeamnă oamenii să se vaccineze anti-COVID.

„Îmi vine în minte o frază din copilărie: ești tare sau ai gașcă? Viitorul le aparține celor tari, tuturor celor care gândesc și simt liberal.


PNL nu este despre ce putem obține, ci despre ce putem aduce fiecare întregului. Găștile se fac în jurul unor interese, echipele se fac în jurul unor speranțe”, a spus deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

UPDATE 2 La eveniment și-a făcut apariția și Iustin Cionca, președintele CJ Arad, care a spus că „ne dorim sa facem parteneriate, să unim și mai mult județele noastre”.

Deputatul Claudiu Chira a fost huiduit când venit la prezidiu, și a avut un discurs scurt. „Aceasta adunare arata mai mult ca un parastas decât ca o sărbătoare a partidului. Nu doresc sa girez aceasta adunare, 320 de colegi au fost scoși de pe lista, stau pe la uși și zgârie ca mâțul. O să mă retrag din aceasta competiție, vă rog să îi dați votul colegului meu Sorin Munteanu”, a spus Chira, anunț care a fost întâmpinat cu aplauze și urale în sală.

Primarul din Buziaș, singurul candidat rămas în cursă alături de președintele interimar, a făcut un apel la decență și unitate. „Nu trebuie să mutam politica de pe malurile Dâmboviței pe malurile Begheiului. Competițiile au fost câștigate de fiecare dintre dumneavoastră în parte, nu de un lider. Trebuie sa fim corecți, să facem o politică a unității noastre. Când voi fi președintele filialei, Alin Nica o să fie cel mai puternic președinte de consiliu județean din țară”, a spus Sorin Munteanu.

UPDATE 3 La aproximativ două ore după deschiderea ședinței, a început efectiv procesul de vot.

UPDATE 4 Din 820 de voturi exprimate, 10 buletine au fost anulate, 579 de voturi au revenit lui Alin Nica, iar 221 lui Sorin Munteanu. Astfel, președintele interimar Nica devine președinte al PNL Timiș.

Echipa de conducere prezentată de Nica este formată din Marilen Pirtea, Dănuț Groza, Marcel Avram, Raul Cozarov, Octavian Crețu, Ionel Lupu, Darius Postelnicu, Alexandru Proteasa, Cosmin Tabara, Ștefan Varga și Mircea Untaru (trezorier).

UPDATE 5 Alin Nica a spus că își dorește armonie în filială și că va propune excluderea lui deputatului Claudiu Chira, pe care îl consideră responsabil pentru alegerile cu scandal de la PNL Timișoara.

„Cu Sorin Munteanu voi colabora în viitor, este un primar de succes al partidului nostru, și îl aștept în echipa lărgită pe care o voi propune în următoarea ședință a Biroului Politic Județean. Vreau să echilibrăm lucrurile, nu vreau să fie aceeași fracturare care a existat acum patru ani după alegerile din filială. De aceea voi propune să lărgim biroul cu toți acei colegi care doresc să se implice și să facă treabă în organizație. De Claudiu Chira evident ne despart foarte multe chestiuni. De numele domniei sale se leagă evenimentele de tristă amintire din 3 și 31 iulie, și nu prevăd un viitor împreună în continuare. Nu cred că-și va da demisia de onoare, ci vom realiza toate acele proceduri statutare pentru a ne despărți de domnia sa”, a spus Alin Nica după aflarea rezultatului alegerilor.

2 COMENTARII

  1. Papagalii de Servici: NIMIC, dar absolut NIMIC nu au făcut ptr Județ, dar NICI ptr Români. Decit jură fals pe Constituție, în timp ce fac LEGI ptr PROTECTIA INFRACTORILOR (aviz Gorghiu), în timp ce în România mor peste 2mii de oameni anual pe șosele datorat șoferilor derbedei, apărați de legi în favoarea lor propuse de Parlamentari corupti, fara scrupule ori constiință.

  2. Domnule Alin Nica! În goana asta după putere sa încercați sa faceți din județul Timiș un județ la fel ca și comuna pe care ați păstorit-o atitia ani! Lăsați vorba multă ca miroase a sărăcie și apucați-vă va rog sa faceți ceva că încet încet ne vom duce în coada clasamentului….. Nu uitați ca cetățeanul v-a pus acolo unde sunteți acuma… Faceți-ne sa ne mărim încrederea în dumneavoastră. Un Timișorean!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.