Alimente expirate și mizerie la magazine și localuri din Timișoara. Câte amenzi...

Alimente expirate și mizerie la magazine și localuri din Timișoara. Câte amenzi au dat inspectorii DSVSA

1
DISTRIBUIȚI

DSVSA Timiș continuă controalele în magazine și unități de alimentație publică. Între 16 și 20 august, inspectorii au făcut 30 de controale în Timișoara și au dat amenzi în valoare de 369.000 de lei .

Au fost controlate patru supermarketuri, care s-au ales cu amenzi de 80.000 de lei. Inspectorii au găsit acolo condiţii de  depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare şi expirate. S-au confiscat 155 kg de diferite sortimente de vin, băuturi alcoolice, doze cu bere, produse de patiserie.

De asemenea, inspectorii DSVSA au mai verificat activitatea a 14 restaurante și au aplicat opt amenzi în valoare de 162.000 de lei, două avertismente şi trei ordonanţe de suspendare a activităţii. Neregulile au constat în manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare; neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice; nerespectarea normelor sanitare privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare, precum și ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate.

S-au confiscat 202,55 kg produse alimentare în valoare de 4.575,83 lei.

Alte verificări ale inspectorilor DSVSA au vizat patru hypermarket-uri, unde amenzile se ridică la 37.000 lei pentru  depăşirea capacităţii de depozitare peste limitele tehnologice aprobate, condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare și neretragerea sau rechemarea produselor alimentare de pe piaţă, care nu satisfac cerinţele privind siguranţa acestora.

A mai fost amendată o carmangerie cu 30.000 de lei pentru nerespectarea normelor de igienă pe fluxul tehnologic.

Din șase fast-food-uri verificate, două au fost amendate cu 40.000 de lei deoarece inspectorii sanitar-veterinari au găsit acolo condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare și încălcarea normelor la manipularea produselor alimentare.

O brutărie – patiserie controlată în această săptămână s-a ales cu  o amendă în valoare de 10.000 lei pentru neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice.

Au mai fost verificate trei depozite alimentare, unul singur fiind amendat cu 10.000 lei pentru ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate fiind dat și un avertisment pentru nerespectarea normelor sanitare privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare.

Inspectorii DSVSA au mai controlat o piață agroalimentară, unde au dat un avertisment pentru expunerea şi comercializarea produselor alimentare fără niciun element de identificare.


S-au confiscat 350 ouă în valoare de 245 de lei şi 14,5 kg carne porc afumată în valoare de 435 de lei.

„Medicii veterinari au mai verificat și transporturile de  animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat zece sancțiuni contravenționale în valoare de 10.800 de lei și cinci avertismente. Inspectorii sanitari veterinari în continuare, sunt în teritoriu, și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării animalelor”, a precizat directorul executive al DSVSA Timiș, dr. Alin Flavius Nicoară.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.