„Sunetul sinagogilor”, prima ediție la Timișoara. Cum poți participa

„Sunetul sinagogilor”, prima ediție la Timișoara. Cum poți participa

0
DISTRIBUIȚI

Prima ediție a proiectului „Sunetul sinagogilor”, organizat de Asociația Pantograf, prezintă un concert inedit susținut de Orchestra de Cameră din Toulouse, alături de solista Clara Cernat (vioară), pe compoziții de Thierry Huillet, prezentate în premieră absolută.

Programul ales invită la descoperirea și valorificarea rădăcinilor multiculturale ale muzicii românești, oferind un cadou muzical publicului: o lucrare compusă de Thierry Huillet inspirată de Sinagoga Nouă din Fabric.

În 25 august, „Rapsodii pe teme românești” – concert dedicat sinagogii din Fabric, parte dintr-un turneu pe care orchestra franceză, împreună cu pianistul și compozitorul Thierry Huillet și violonista Clara Cernat îl susțin în România, în sinagogile neologe din Arad, Oradea, Lugoj și Caransebeș între 22 și 28 august, va putea fi ascultat în grădina Institutului Francez din Timișoara, începând cu ora 20,00.

Tot în 25 august, de la ora 11,00, grădina institutului va găzdui un concert educativ pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.


Ineditul concert, susținut de artiști de renume internațional, oferă copiilor o incursiune în lumea muzicii clasice, acest fabulos tărâm de povești fermecătoare, care merită descoperite de la o vârstă cât mai fragedă.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere, intrarea fiind permisă pe bază de vaccin anti-Covid sau test PCR negativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.