Aproape 1.200 de șoferi, amendați în ultimele două luni în zona centrală...

Aproape 1.200 de șoferi, amendați în ultimele două luni în zona centrală a Timișoarei. Peste 100 de mașini au fost ridicate

0
DISTRIBUIȚI

Lipsa locurilor de parcare din centrul Timișoarei le dă mare bătaie de cap șoferilor care au locul de muncă sau au de rezolvat diverse probleme în zonă.

În timp ce unii se învârt minute bune ca să găsească un loc de parcare și alții plătesc cinci lei pe oră în parcări cu taxă, mai sunt și șoferi care parchează cu nonșalanță pe străzile pietonale.

Polițiștii locali fac zilnic verificări în zona centrală a orașului pentru depistarea conducătorilor auto staționează în zona pietonală precum și unde este interzisă oprirea sau staționarea.


Astfel, în lunile iulie și iulie au fost aplicate 709 amenzi pe străzile din centrul orașului care sunt destinate pietonilor.

De asemenea, au mai fost aplicate, pe lângă cele 709 sancțiuni, alte 453 de sancțiuni conducătorilor auto care au oprit sau staționat pe celelalte străzi din zona centrală prevăzute cu indicatoare cu oprirea ori staționarea interzisă.

109 autovehicule care au staționat neregulamentar, încurcând traficul pietonal și rutier în centru, au fost ridicate de polițiștii locali împreună cu lucrătorii Societății Drumuri Municipale SA.

„Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 290 și până la 725 de lei conform OUG 195/2002, cu puncte penalizare la permis în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare”, ne-au declarat reprezentanții Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.