Art Calendarium – expoziție cu file de calendar, postere si colaje din...

Art Calendarium – expoziție cu file de calendar, postere si colaje din scena rock timișoreană

0
DISTRIBUIȚI

Pe parcursul lunii august, amatorii de artă sunt invitați la expoziție Art Calendarium, în cadrul căreia vor fi prezentate lucrări ale artiștilor vizuali timișoreni Vasile Pintea și Ana Hoble, un calendar cu reproduceri din lucrările “pictorului svabilor bănățeni” – Ștefan Jäger și un calendar cu imagini din colecția de porturi populare bănățene vechi a lui Walter Stahli. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 5 august, de la ora 18, la Casa cu Iederă.

„Într-o lume mereu grăbită, cu o inflație de imagini și informații care trec pe lîngă… și printre noi… devenim tot mai nepăsători față de actul artistic și cel cultural. Prea puțini își iau o clipă de răgaz să contempleze o pictură sau o lucrare care reflectă spiritul și tradiția locului. Editura Banat Media Verlag încearcă să atragă privitorul în lumea artei și prin vizualizarea unei file de calendar… pe timp limitat“, spun organizatorii expoziției.

La cei peste 90 de ani, Vasile Pintea este de mult considerat un artist plastic ancorat în artă contemporană lui, unul din cei mai longevivi și activi pictori timișoreni, care și-a dobândit de-a lungul anilor o binemeritată faima și pe plan internațional.


Ana Hoble, absolventă a Universitatea de Vest Timişoara, secţia Arte textile şi design vestimentar, este o artista vizuală complexă, una din puținele plasticiene care stăpânesc la perfecție artă tapiseriei în diverse tehnici de exprimare. Ștefan Jäger a fost un adevărat meseriaș în ale picturii. A pus în evidență că nimeni altul satul bănățean cu oamenii săi, peisajul câmpiei bănățene, și în special tradițiile și obiceiurile svabilor bănățeni. Walter Stahli – inginer agronom format și crescut în Banat, a adunat de-a lungul anilor o impresionantă colecție de cărți poștale vechi, în special cu portul bănățean românesc.

Prezentarea calendarelor (în format A4 care pot fi achiziționate și pe loc în limita disponibilă), va fi completată de o mini-expoziție de pictură cu lucrări ale artiștilor plastici Vasile Pintea și Ana Hoble în interiorul Casei cu Iederă. Expoziția va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii august de luni până vineri între orele 13-17 cu respectarea măsurilor și regulilor de acces impuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Vineri, 6 august, tot de la ora 18, la Viniloteca, va avea loc o altă întîlnire cu amatorii de artă. De această data pe lângă calendarele pe 2022, vor fi prezentate si o serie de postere si colaje din scena rock timișoreană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.