Autoritățile au găsit soluția pentru a rezolva problema gazului în zona Deta....

Autoritățile au găsit soluția pentru a rezolva problema gazului în zona Deta. Câți ani durează implementarea

0
DISTRIBUIȚI

Transgaz a început demersurile de construire a unei noi conducte de gaz în județul Timiș, pe traseul Timișoara – Giroc – Deta – Denta – Moravița. Inițiativa garantează extinderea rețelei în mai multe localități de pe traseu, sunt de părere reprezentanții administrației județene.

„Consiliul Județean Timiș a eliberat deja certificatul de urbanism și susține în totalitate demersul, proiectul luând naștere în urma discuțiilor, întâlnirilor și consultărilor facilitate de consiliul județean”, au transmis, joi, reprezentanții instituției.

Proiectul a fost sprijinit și de Secretariatul General al Guvernului, prin secretarul general adjunct al Guvernului, Bogdan Ghelbere, care a căutat soluții pentru continuarea furnizării gazelor naturale în zona Deta, acolo unde aceasta a fost oprită de mai multe ori în ultimii ani.

Astfel, noua conductă este un demers prin care se va rezolva definitiv problema alimentării cu gaz din zona Deta, serviciu de care vor beneficia peste 40.000 de timișeni.

„Asumarea de către conducerea Transgaz a construcției unei noi conducte în Timiș este o decizie istorică pentru care, în numele județului, le mulțumesc.


Prin noul proiect de infrastructură energetică, vorbim despre gaz livrat la cu totul alte standarde decât au fost cetățenii obișnuiți, vor fi eliminate pierderile, presiunea scăzută, dar mai ales riscul unor întreruperi care au afectat timișenii din sudul județului”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Conducta de 52,7 km va traversa teritoriul localităților Giroc, Pădureni, Jebel, Voiteg, Deta, Denta și Moravița va fi realizată în aproximativ doi ani și jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.