Câinii dresaţi să detecteze COVID-19 cu ajutorul medicilor de la Spitalul „Victor...

Câinii dresaţi să detecteze COVID-19 cu ajutorul medicilor de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au băgat în carantină 22 de pasageri pe Aeroportul Sibiu

2
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara împreună cu Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu au pus bazele unui proiect de cercetare pilot în România ce presupune dresarea unor câini pentru depistarea infecției cu noul coronavirus.

Au fost selectate cinci exemplare din rasa Ciobănesc German și unul din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, cu vârstele cuprinse între șapte și nouă luni. Patrupezii au fost antrrenați să identifice, prin miros, virusul SARS CoV.

Spitalul Victor Babeș a fost prima unitate sanitară care a pus la dispoziția specialiștilor Centrului Chinologic din Sibiu probe prelevate de la pacienții infectați cu COVID 19.


Ulterior, în proiect au fost cooptate și alte spitale, majoritatea din județul Sibiu.

Potrivit IGPR, dintre cei 151 de călători ai zborului Madrid – Sibiu de vineri seară, 22 au fost plasaţi în carantină şi o persoană în izolare, a transmis IGPR.

Câinele dresat să detecteze „mirosul de COVID” a semnalat trei persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV2.

Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, după ce la testul rapid efectuat de personalul DSP a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv avea cele două doze de vaccin făcute.

Potrivit Aleph News, a doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată şi rezultatul a fost negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua cinci.

Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieşire din boală, din data din 17 iulie 2021.

2 COMENTARII

  1. Alooo se aude USR?! Sau sunteți doar plini de voi, ca deobicei, deși niste agiamii paraleli cu actualitatea! Că de la PNL ce sa așteptăm… Ei sunt în REORGANIZARE de găști interlope

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.