Când se redeschid vechile cinematografe ale Timișoarei. Planurile viceprimarului Lațcău

Când se redeschid vechile cinematografe ale Timișoarei. Planurile viceprimarului Lațcău

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii vor putea merge să vadă un film la un cinema în afara celor două centre comerciale din oraș abia de anul viitor.

Viceprimarul Ruben Lațcău a fost în vizită pe trei șantiere pentru a verifica modul în care se desfășoară lucrările de reabilitare la cinematografele Studio, Dacia și Victoria.

Edilul a anunțat că toate lucrările se desfășoară conform așteptărilor și graficelor de lucrări.

Potrivit vicelui, cinema Victoria este cel mai apropiat de finalizare și estimează că lucrările să vor încheia în acest an (decembrie 2021), iar apoi, la câteva luni după, ar urma cinematograful din Piața Dacia (martie 2022).

Lucrările pentru Cinema Studio au început în urmă cu două luni și vor fi finalizate în decembrie 2022.

„Mai avem, de asemenea, un cinematograf în plan pentru reabilitare, care se află însă doar în stadiul de proiectare, Cinematograful Timiș. În urma acestei vizite și după ce am vorbit cu artiștii și managerii culturali implicați, am stabilit ca ecranele sălilor din Dacia și Victoria să fie retractabile, astfel încât atunci când nu rulează filme, să poată fi jucate, de exemplu, piese de teatru.


Le mulțumesc constructorilor pentru promptitudine și sper să mențină acest pas până la final”, a transmis Ruben Lațcău.

Valorile investițiilor se ridică la zece milioane de lei pentru Victoria, 16 milioane de lei costă reabilitarea Cinema Dacia, în vreme ce pentru Studio se vor cheltui 14 milioane de lei.

„Și pentru a minimiza sumele pe care le folosim din bugetul local, am obținut sprijin financiar record de la Ministerul Culturii pentru realizarea acestor investiții. La începutul anului, primăria a semnat contractele de finanțare pentru două cinematografe care însumează aproximativ 11 milioane de lei (6.317.870  Dacia + 4.660.281 Victoria)”, a mai transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.