Ce se întâmplă la a V-a ediție a Central European Film Festival...

Ce se întâmplă la a V-a ediție a Central European Film Festival Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a V-a ediție a Central European Film Festival Timișoara, care va avea loc între 1 și 5 septembrie în mai multe spații din Timișoara și a cărui temă este „Noua realitate”, se va deschide cu un cineconcert, „Manase”, pe muzica Mădălinei Pavăl & band, ficțiunea prin film fiind o expresie a temei festivalului.

Timp de cinci zile, organizatorii propun descoperirea ideii de fericire, pornind de la noua realitate născută din numeroasele schimbări survenite în viața cotidiană, spre film, care aduce emoții inedite în viața monocromă a fiecăruia, prin episoade imaginare relevante, prin filme documentare prezentate din acest an în noua secțiune a festivalului.

După o pauză de un an, Central European Film Festival revine cu categoriile „Competiție”, în care sunt incluse filme central-europene, sud-est europene sau coproducții din ultimii doi ani, reprezentative pentru țările din care provin și premiate la diverse festivaluri, „Panorama”, „Filme studențești”, „Filme documentare”, „Filme pentru copii” și o atenție specială acordată Norvegiei.

Filmul românesc „Manase”, realizat în 1925 în regia lui Jean Mihail, este povestea de iubire dintre o tânără evreică și un creștin, care se lovește de dorința părinților fetei.


Aceștia plănuiesc să o mărite cu un coreligionar dar ziua nunții aduce surprize, scoase în evidență de muzica filmului. Acesta va fi prezentat în data de 1 septembrie, ora 21,00, în Piața Unirii, pe muzica Mădălinei Pavel, care însoțește filmul alături de 12 talentați muzicieni.

Proiecțiile din acest an vor fi completate de alte evenimente, precum lansări de carte, sau workshop-uri de film pentru adolescenți, care au drept temă ecranizări după benzi desenate, secvențe memorabile din filme românești sau distribuții.
Festivalul este un proiect cuprins în programul cultural prioritar general al Centrului de Proiecte al municipiului, iar intrarea la toate momentele festivalului este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.