Celebrul Ghiță Ciobanul, audiat la DNA Timișoara. Cu ce avocat cunoscut a...

Celebrul Ghiță Ciobanul, audiat la DNA Timișoara. Cu ce avocat cunoscut a venit

0
DISTRIBUIȚI

Celebrul Ghiță Ciobanul din reclame, Gheorghe Dănulețiu, este audiat, la această oră, de procurorii DNA Timișoara în cadrul anchetei legate de vinderea de  crotalii și certificate de origine pentru berbecii din rasa țurcană pentru a se beneficia de subvenții din fonduri europene, chiar dacă animalele nu erau din această rasă.

Vă reamintim că la începutul lunii, procurorii DNA Timișoara au declanșat o amplă operațiune după ce a fost descoperit mecanism de fraudare a subvențiilor europene pentru oi. Reprezentanții asociației dădeau certificatele de origine și crotaliile pentru berbeci fără niciun fel de verificare, contra prețului ”corect”, cumpărătorii având posibilitatea ulterior să obțină subvenții pentru oile din rasa țurcană care aveau din momentul respectiv, teoretic, origine controlată.


Pentru fiecare oaie, anual, se primește o subvenție de 18 euro, calculele fiind făcute pentru 35 de oi la fiecare berbec certificat. Ulterior, toate oile născute erau considerate având origine controlată și se primeau anual subvenții de la Uniunea Europeană.

Ghiță Ciobanul a venit, pentru a fi audiat în calitate de martor, însoțit de avocatul Alexandru Lele și au intrat în sediul DNA Timișoara după ce au stat câteva minute la discuții pe teresa din apropiere. Gheorggeh Dănulețiu a declarat, în exclusivitate pentru PRESSALET.ro, că ancheta DNA  a plecat de la sesizările sale. ”Un lucru normal care trebuia să se facă mai de mult. De câțiva ani de zile am solicitat anchetă. Am venit să dăm mai multe informații despre neregulile care se petrec în sectorul ovin. Până acum nu am fost ascultați de nimeni și sper ca acum să fim ascultați”, a declarat Ghiță Ciobanul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.