Cinci persoane arestate într-un dosar de trafic de migranți și spălare de...

Cinci persoane arestate într-un dosar de trafic de migranți și spălare de bani. Procurorii DIICOT au găsit și droguri în urma perchezițiilor

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, au efectuat ieri 14 percheziții domiciliare, în județele Timiș și Caraș-Severin, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate bănuite de trafic de migrați, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. 13 mandate de aducere au fost puse în executare, iar cinci dintre persoanele audiate au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna septembrie a anului 2020, grupul infracțional organizat, alcătuit din 14 membri (între care trei femei) ar fi ademenit mai mulți migranți, care ar fi dorit să părăsească țările de origine și i-ar fi transportat ilegal prin România către state din nord-vestul Europei.

„Cei în cauză ar face parte dintr-o grupare infracțională internațională care ar fi acționat pe teritoriul mai multor țări aflate pe traseul migraționist, printre care și România, și ar fi avut ca principală preocupare racolarea migranților din țările de origine și transportarea acestora prin trecerea ilegală a frontierei de stat a Serbiei sau a Bulgariei cu România, în scopul însușirii unor sume de bani.


În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate 5 grame de substanțe vegetale, 10 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. 13 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara, în vederea audierii și luării măsurilor legale care se impun. Cinci persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile”, a transmis DIICOT.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad și Caraș-Severin.

Activitățile s-au desfășurat și cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.