Cine este Ovidiu Andriș, noul director interimar al Filarmonicii „Banatul”

Cine este Ovidiu Andriș, noul director interimar al Filarmonicii „Banatul”

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că Ovidiu Andriș, fondatorul și președintele Trib’Art (Tribul Artistic), asociație ce derulează proiecte culturale locale, naționale și internaționale, este directorul interimar al Filarmonicii „Banatul”. Andriș a fost preferat în defavoarea Aurei Twarowska.

„Dispoziția de numire a fost semnată, astăzi, de primarul Timișoarei Dominic Fritz, în contextul în care contractul de management al domnului Ioan Gârboni, încheiat pentru o perioadă de 5 ani, a expirat la 31 iulie 2021, iar concursul de proiecte de management este suspendat, în urma unei decizii judecătorești”, a transmis municipalitatea.

Ovidiu Andriș este absolvent al liceului de muzică „Ion Vidu” din Timișoara, licențiat cu distincția Summa cum laude la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg și a obținut diploma de masterat la Academia de Orchestră a Filarmonicii de Stat din același oraș. În 2017 a fondat Trib’Art, cunoscută drept Tribul Artistic – asociație din Timișoara ce derulează proiecte culturale locale, naționale și internaționale.


În completarea studiilor, a obținut certificări de management cultural din partea Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală și a Cursului Internațional de Management Cultural SuCarMus (Sustainable Career in the Music Sector).

Din poziția de manager cultural, Ovidiu Andriș a coordonat proiecte reprezentative pentru domeniul muzical-educațional, precum Romanian Chamber Orchestra sau Eufonia, iar în ultimii ani a fost implicat în producția unor evenimente ale Asociației TM2023 – Capitală Europeană a Culturii, precum Café 21, Impuls Fabric, Dante21, Festivalul Luminii TM2021, Sport21, Memoriile Cetății.

Două dintre cele mai recente reușite manageriale sunt admiterea lui în programul de Management Training organizat de MOST Music (program european ce își propune să dezvolte scena World Music din Balcani) și performanța de a transforma Tribul Artistic în prima asociație din România membră a European Music Council și International Music Council.

„Această numire mă onorează și mă obligă la dedicare totală. Filarmonica «Banatul» este o instituție emblematică în comunitate, iar profesionalismul și reputația acesteia trebuie păstrate și cultivate. Îmi doresc ca, în această perioadă, împreună cu echipa instituției, să facem pași pentru reafirmarea imaginii Filarmonicii, prin calitatea activităților. Îmi propun oferirea unor programe artistice de înaltă ținută, diversificarea audiențelor, dar și consolidarea celor existente, creșterea dimensiunii colaborărilor naționale și internaționale, creșterea vizibilității instituției, atât în oraș, cât și dincolo de limitele sale. Este o perioadă în care trebuie să ne punem întrebările corecte, să pornim într-o călătorie a reconectării cu acesta, folosind mijloace moderne”, a declarat Ovidiu Andriș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.