Concert de vis cu Alexandra Ușurelu, pe malul Begăi, „printre mure coapte...

Concert de vis cu Alexandra Ușurelu, pe malul Begăi, „printre mure coapte și căpițe” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-153022390">

Alexandra Ușurelu face parte din categoria artiștilor „independenți“ care au reușit să își croiască un nume în complicata scenă muzicală autohtonă. Dar oare care este secretul ei?

În vremurile noastre, în care adeseori diletantismul este ridicat la nivel de artă, mulți artiști par să fi uitat de noțiuni ca simplitate și originalitate. Calitatea esențială a artiștilor care „contează“ este aceea de a transmite imagini și senzații în sufletele celor care îi ascultă. De a proiecta emoții pozitive și de a atinge corzi sensibile în rândul fiecărui individ. Spre deosebire de mulți alții din breaslă, Alexandra Ușurelu nu apelează la tertipuri ieftine pentru a-și croi loc în inima melomanilor. Rostește cuvinte simple, debordează de naturalețe și își copleșește audiența cu o „stare de bine” care nu are cum să nu fie remarcată de cei care nu sunt setați pe muzica de tip „gumă de mestecat” cu care ne invadează radiourile comerciale din țara noastră și nu numai.

La fel s-a întâmplat și la sfârșitul săptămânii trecute, când Alexandra Ușurelu a susținut un recital memorabil La Căpițe. Oficial, evenimentul a fost prilejuit de lansarea celui de-al doilea album al artistei, Fata care chiar există. La fața locului, Alexandra și-a încântat publicul și cu melodii din primul ei album discografic
Concertele artistei nu fac parte din momentele acelea în care cauți entertainment cu orice pret. Cel putin, nu pentru etimologia actuala a cuvântului entertainment, care adesea se confundă cu ideea de «facil» cu orice preț. Pentru a avea success, este indicat ca cei care participă la întâlnirile sonore cu Alexandra Ușurelu să fie deconectați de lumea exterioară, departe de rețelele de socializare și aproape de …natură. În acest fel, cuvintele simple și naturalețea orchestrațiilor pot fi absorbite din plin, iar efectul de magie…e garantat. Dincolo de aplauzele inerente oricărui spectacol reușit, după concert lumea a stat efectiv la coadă pentru a achiziționa noul disc al artistei, imaginea aceasta fiind una care nu este prea comună în rândul artiștilor autohtoi.

„Am cântat la Timișoara undeva, pe malul Begăi, printre mure coapte și căpițe, cu largul câmpului înaintea ochilor și cerul pastelat deasupra mea și a oamenilor veniți să fie parte dintr-o altă lume pentru câteva ore. Am simțit nevoia să mai fi rămas acolo, aș fi luat de la capăt acea zi încă o dată… mi-a fost extrem de dor de publicul timișorean! La finalul serii, am mai stat un timp în grădina cu mure și am rememorat, culegându-le, clipele trăite pe scenă și în afara ei, discuțiile și îmbrățișările cu toți cei care au dus apoi în casele lor noul meu album «Fata care chiar există». M-am simțit norocoasă că am putut trăi toate acestea. Mulțumesc, Timișoara“, este mesajul artistei de după recitalul ei .

Foto: Alexandra Costea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.