Contractul Primăriei Timișoara cu Colterm SA expiră la sfârșitul lunii august. Varianta...

Contractul Primăriei Timișoara cu Colterm SA expiră la sfârșitul lunii august. Varianta de urgență propusă de consilierul local Roxana Iliescu

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România anunță că în data de 30 august 2021 expiră Contractul nr. 216/30.05.2006 încheiat de Primaria Timisoara cu Colterm. Este vorba despre contractul de concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului public de producere a energiei termice și electrice, transport distribuție si furnizare a energiei termice.

Astfel, în termeni mai puțin formali, expiră contractul în baza căruia Colterm livrează către timișoreni apă caldă și căldură.

„Acest Contract a fost încheiat în 30.05.2006 pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit până la cel mult șapte ani jumătate. Totodată, conform contractului, în cazul în care părțile doresc prelungirea, trebuie încheiat un act adițional în acest sens cu trei luni înainte de împlinirea termenului contractual. În cazul nostru, termenul se împlinea în 30 mai 2021, prin urmare prelungirea trebuia făcută până cel târziu la finalul lunii februarie anul acesta. În stilul caracteristic deja al „oamenilor noi”, în ședința de plen din 23.02.2021, pe lista suplimentară de proiecte, pe ultima sută de metri, apare și Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii acestui Contract. Fără timp de studiu al proiectului și sub presiunea timpului întrucât mai erau doar vreo trei zile în care puteam prelungi contractul, proiectul a fost votat fără alte întrebări”, spune Roxana Iliescu.

Consilierul local mai precizează că atunci, pe lângă scuzele de rigoare, li s-a transmis la acel moment că este timp suficient, aproximativ șase luni (martie – 30 august) pentru a „se lucra la un nou referat cu privire la concesiunea bunurilor către Colterm, ca societatea de termoficare să poată să funcționeze.


(…) deci aceste trei luni de zile (de fapt șase luni) ne dau răgazul să elaborăm o nouă documentație și să putem să ne pregătim temeinic pentru această prelungire” – viceprimar Ruben Lațcău (în fapt, nu-i nicio prelungire, ci e vorba de încheierea unui Contract NOU)”.

Cum este liniște totală și pe acest subiect, extrem de important, Roxana Iliescu este de părere că se impune ca în prima ședință AGA Colterm, executivul primăriei să prezinte stadiul procedurilor întreprinse în vederea încheierii unui nou Contract de concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului public de producere a energiei termice și electrice, transport, distribuție și furnizare a energiei termice.

„Pentru că nici până la această dată AGA nu a aprobat Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2021 (care trebuia aprobat în 45 de zile de la aprobarea Bugetului local pe anul 2021, în caz contrar menționat expres motivele), întrucât am semnalat și alte probleme legate de activitatea Colterm, aflată după cum bine cunoaștem într-o situație oricum delicată, care au rămas însă fără niciun răspuns, consider oportună Convocarea AGA Colterm de îndată, pentru data de 24 august 2021, având Ordinea de zi menționată mai jos”, a transmis, luni, consilierul municipal Roxana Iliescu.

Primăria Timișoara nu a avut nicio reacție până acum la dezvăluirile consilierului local

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.