Crește numărul de cazuri de coronavirus. S-a redeschis spitalul modular de pe...

Crește numărul de cazuri de coronavirus. S-a redeschis spitalul modular de pe Stadionul CFR din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul Zoltan Nemeth a anunțat că, începând de astăzi, ora 12:00, s-a redeschis spitalul modular amplasat pe Stadionul CFR din Timișoara. Acesta funcționează ca și secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În contextul creșterii constante a numărului de cazuri și a numărului de persoane ce necesită spitalizare, au fost operaționalizate începând de astăzi cele zece paturi în cadrul secției ATI și zece paturi pe secția infecțioase, paturi non ATI.

În funcție de evoluția pandemiei și de necesarul de paturi în spitale, unitatea sanitară deține și alte paturi non ATI, la nevoie putând să fie operaționalizate toate cele 54 de paturi non ATI existente.

„Reamintesc faptul că acest proiect local, Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament (secție externă de infecțioase a Spitalului Militar Timișoara) a fost un efort comun al Ministerului Apărării Naționale, care a realizat achiziția cortului olandez, containerelor, aparaturii medicale și non-medicale, al Primăriei Timișoara (care a sprijinit și prin intermediul SDM la conturarea drumurilor asfaltate), al Aquatim SA care a realizat rețelele de apă și canal și al ENEL care realizat conexiunile din punct de vedere electric.


În cadrul SMMIT funcționează în continuare și un centru de vaccinare. În speranța că nu vor fi multe persoane care să necesite spitalizare, doresc personalului de la SMMIT la cât mai puțini pacienți”, a transmis, miercuri, prefectul Zoltan Nemeth.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.