Cum și-au făcut aleși locali și angajați ai primăriilor din Timiș, concedii...

Cum și-au făcut aleși locali și angajați ai primăriilor din Timiș, concedii la mare pe bani publici

3
DISTRIBUIȚI

Osteniți după un an de lupta cu pandemia, mai mulți primari, viceprimari sau simpli funcționari s-au înghesuit vara aceasta pe litoral.

Petrecerea câtorva zile la mare de către orice angajat al unei primării nu reprezintă un subiect de interes public atâta timp cât plata pentru cazare se face din banii personali. Culmea este că mai multe primari din zona Lugoj au preferat să deconteze aceste vacanțe din bugetul local, deci din taxele și impozitele plătite de contribuabili și mascate sub formă unor cursuri, relatează lugojinfo.ro.

Conform sursei citate, Primăria Bârna a decis ca în acest an să cheltuie cu cazarea la Costinești peste 2.700 de euro pentru primarul Dumitru Pecora, viceprimarul Ovidiu Ignatoni, dar și pentru secretara și contabila primăriei.


În acte, primarul și vicele au fost la cursuri de perfecționare pe Codul Administrativ, în timp ce ceilalți doi funcționari s-au perfecționat în achiziții publice. În realitate, cei patru au beneficiat de un concediu pe cinste plătit din banii primăriei.

Primăria Găvojdia a trimis la Venus „la specializare” nu mai puțin de zece persoane, printre care și primarul. Astfel, 9.461 de euro au fost scoși din bugetul local pentru deplasarea la malul mării. Cum era și normal, la aceste sume era imposibil ca primarii și subalternii lor să nu se gândească la cei care le-au plătit aceste „cursuri” epuizante, astfel că toți contribuabilii au putut admira fotografiile făcute de aleșii lor pe plajă, pe rețelele de socializare.

Imaginile au strâns zeci de aprecieri, semn că oamenii care i-au votat sunt fericiți că au putut oferi o astfel de vacanță primarilor și funcționarilor, în condițiile în care în acest an nu s-au găsit bani pentru că elevii din comună să fie trimiși în vreo tabăra, mai relatează lugojinfo.ro.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.