Cum va arăta Pasajul Solventul din Timișoara, conform proiectului tehnic actualizat FOTO

Cum va arăta Pasajul Solventul din Timișoara, conform proiectului tehnic actualizat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul tehnic al Pasajului Solventul a fost actualizat. Demarat de fosta administrație, pasajul subteran va fi amenajat sub zece linii de cale ferată.

Anul trecut, la finalul lunii septembrie, municipalitatea a semnat cu o asociere de firme contractul, iar actualizarea ar fi trebuit să se facă în două luni.

„Pentru mine, «Solventul», deși știu toată istoria legată de acest nume, de căderea combinatului și de toate promisiunile neîndeplinite, înseamnă viitor. Primul pod construit după Revoluție, o construcție îndrăzneață, din punct de vedere tehnic și al soluțiilor de mobilitate, cu linii de tramvai, trasee pietonale și piste de biciclete, o legătura între cartierele Ronaț-Blașcovici cu cartierele Iosefin și Șagului și închiderea completă a unui inel de circulație care va elibera orașul de trafic greu. La Solventul sunt două proiecte de importanță strategică pentru oraș și ambele au evoluat. Podul, pentru care în prezent sunt evaluate oferte de proiectare, și Pasajul, care urmează să obțină zilele acestea autorizația de construire și de începere a lucrărilor.


În imagini, viitorul Solventul”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Valoarea contractului este de aproximativ 97 de milioane de lei. Pasajul Solventul va fi realizat de o asociere de firme al cărei lider este compania italiană Spic Internazionale, alături de POD-Proiect și Sylc Con Trans, alături de șapte subcontractori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.