De ce plimbarea cu roaba l-a costat pe un timișorean 6.000 de...

De ce plimbarea cu roaba l-a costat pe un timișorean 6.000 de lei

0
DISTRIBUIȚI

Imaginile au fost surprinse, în urmă cu câteva zile, de camerele Poliției Locale Timișoara amplasate pe strada Romulus Grofșoreanu, iar ieri agenții au reușit să-l identifice.

Astfel, expediția l-a costat pe cetățeanul din film 6.000 de lei, a transmis primarul orașului.

Cea mai mare amendă, de 30 000 de lei, a fost aplicată unei firme. În medie, Poliția locală a aplicat 107 amenzi lunar.

De la începutul anului, primăria a colectat aproximativ 1.000 de tone de deșeuri ilegale, lunar, cu ajutorul Retim. Doar anul trecut costul ridicării deșeurilor ilegale s-a ridicat la 1,6 milioane de euro.

„Un obiectiv a fost să desființăm depozitele ilegale de deșeuri, primele cele mari, din Kuncz și Uszoda. Mai sunt și altele pe care urmează să le dezafectăm în perioada următoare și pe care le-am identificat cu ajutorul cetățenilor. Vă mulțumim pentru sesizări, voi sunteți ochii noștri din oraș.  Există o tendință de formare a unor depozite mici, între blocuri, locuri consacrate unde oamenii aruncă deșeuri de la renovări, mobilier și fac apel la cetățeni să le ducă la Retim sau să solicite Retim să le ridice. Moloz, mobilă, se preiau gratuit de la cetățeni”, a precizat Dominic Fritz.

Acesta a mai spus că sunt șase firme care fac curățenie în oraș, dar până acum nu a existat un efort de coordonare între ele. „Domeniul public este feliat și fiecare firmă lucrează fără să se coordoneze cu celelalte. Avem trei contracte pe salubritate stradală și alte trei contracte pentru curățenie în parcuri și pe spațiile verzi.


Doar pentru salubritatea stradală plătim 40 de milioane de lei pe an și nu sunt mulțumit de servicii.  Și aici e al doilea lucru important: nu a existat până acum o verificare a prestării serviciilor. Fiecare dintre noi, cei din conducerea PMT, am făcut această verificare. Am urmărit, la propriu, mașina de curățenie noaptea, să vedem dacă are peria sus sau jos. Am făcut o obsesie aproape, cu peria. E sus sau e jos? O odată, de două ori, de trei ori, dar primarul, viceprimarii, administratorul orașului, nu pot fi în 100 de locuri în același timp, urmărind 100 de procese, să vadă dacă firmele cărora le plătim 40 de milioane de an, doar pe salubrizarea stradală, își fac datoria”, a mai precizat edilul.

Dominic Fritz a mai fost de părere că „această mentalitate, adânc înrădăcinată, că muncești doar dacă-ți cere primarul, sau te urmărește primarul, trebuie să dispară, din primărie, din societățile din subordinea consiliului local și de la firmele în contract cu PMT. Fiecare să-și facă treaba pentru care este plătit, și încă bine, și dacă nu și-o face să suporte consecințele: amenzi, penalități, neplata facturilor pentru serviciile care nu au fost prestate, rezilieri de contracte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.