Din patru cerute de primărie, ministrul Dezvoltării a aprobat doar două creșe...

Din patru cerute de primărie, ministrul Dezvoltării a aprobat doar două creșe la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Două noi creșe vor fi construite în Timișoara, cu bani de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației.

Prezent în orașul nostru în data de 21 mai, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, preciza atunci că una dintre prioritățile Guvernului o reprezintă Programul național de construire de creșe. Acesta a spus în urmă cu trei luni că există o lipsă de infrastructură acută în privința creșelor destinate copiilor cu vârste cuprinse între zero și trei ani, la nivel întregii țări, iar Timișoara nu face excepție.

Una a zis și alta a făcut pentru că deși Primăria Timișoara a solicitat construcția a patru creșe, ministrul Dezvoltării a aprobat doar două. Asta cu toate că primarul Dominic Fritz i-a explicat că în anul 2019 în Timișoara s-au născut 3.000 de copii, deci există o nevoie mare de locuri în creșe.

Azi, 27 august, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke, a anunțat aprobarea construirii a două noi creșe în Timișoara. Acestea vor fi finanțate din fonduri proprii în cadrul „Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, aprobat prin Ordonanța de Guvern nr.


25/2001.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației preconizează că primele contracte cu constructorii vor putea fi semnate la începutul anului viitor. Este vorba de o creșă de mari dimensiuni, pe un teren cu o suprafață de 1.810 mp și de o creșă mai mică, pe un teren de 1.024 mp.

Primăria Timișoara lucrează acum la documentația solicitată de CNI pentru creșele care vor fi ridicate în zonele Bucovinei și Steaua și are obligația să amenajeze căile de acces și să facă racordarea la utilități.

„Cunoaștem bine nevoia uriașă de creștere a numărului de locuri la creșă, de aceea anunțul ministrului Cseke ne bucură, venind în întâmpinarea nevoii atât de multor familii din Timișoara. E un câștig important pentru comunitate și face parte din strategia administrației locale de a crește numărul de locuri în creșele timișorene. Chiar în cursul acestei luni am semnat contractul de execuție a lucrărilor de construcție a unei alte noi creșe, care se va ridica pe un teren al primăriei de pe strada Ion Ionescu de la Brad, prima construită în orașul nostru în ultimii opt ani. Tot anul acesta vom da drumul lucrărilor de construcție a încă două noi creșe pe Bogdăneștilor și în Ciarda Roșie,” a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Numai anul trecut s-au depus 600 de cereri de înscriere pentru cele 450 de locuri existente în creșele din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.