Două restaurante și o hală dintr-o piață agro-alimentară din Timișoara, închise de...

Două restaurante și o hală dintr-o piață agro-alimentară din Timișoara, închise de inspectorii DSV

0
DISTRIBUIȚI

Opt restaurante, două unităţi de tip fast–food, patru supermarketuri, trei pizzerii, o firmă de catering și o piață din Timișoara au fost controlate zilele acestea de către inspectorii de la DSVSA Timiș.

La verificări au luat parte medici veterinari și ingineri specialiști din DSVSA Timiș în perioada 9 – 12 august. Aceștia au găsit mai multe nereguli, pe care le-au amendat cu 97.500 de lei.

Problemele găsite constau în manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; depozitarea neconformă a produselor alimentare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție și produse neconforme.

Potrivit directorului DSVSA Timiș, Flavius Nicoară, cele mai multe amenzi au fost aplicate restaurantelor, trei în valoare totală de 30.000 de lei.


Două restaurante s-au ales și cu lacătul pe ușă.

În ceea ce privește supermarketurile, valoarea sancțiunilor este de 30.000 de lei, fiind confiscate pentru a fi distruse 500 de sticle cu apă îmbuteliată care erau depozitate necorespunzător, afară, în soare.

De asemenea, o unitate tip fast-food a fost amendată cu 10.000 de lei, o pizzerie tot cu 10.000 de lei și o firmă de catering tot cu aceeași sumă.

„În piața agro-alimentară au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale cu valoare totală de 7.500 de lei celor care expuneau și păstrau în vederea comercializării produsele lactate puternic mirositoare, care erau fără ambalaj, produse de origine animală, carne si produse din carne de porc păstrate în condiții insalubre, vitrine frigorifice neigienizate, deteriorate, ruginite etc. Pentru toate produsele neconforme, care nu erau certificate sanitar veterinar, și alterate s-au impus măsurile privind reținerea și distrugerea lor, iar activitatea în piața respectivă (hala unde se comercializează produse de origine animală) a fost suspendată pentru o perioadă de 15 zile sau până la remedierea deficiențelor și  igienizării riguroase”, a transmis directorul DSVSA Timiș, Flavius Nicoară.

Medicii veterinari au verificat și transporturile de  animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au dat amenzi în valoare de 9.600 de lei.

Nicoară a mai precizat că inspectorii sanitari veterinari vor continua să facă verificări.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.