Echipa medicală mobilă continuă consultațiile în Timiș. Prin ce localități va trece...

Echipa medicală mobilă continuă consultațiile în Timiș. Prin ce localități va trece caravana în perioada următoare

0
DISTRIBUIȚI

Echipa mobilă formată din cadre medicale de la Spitalul Municipal și Spitalul Județean Timișoara, în cadrul proiectului cu fonduri europene THYRO-SCREEN, RORS 350, se plimbă prin tot județul pentru a face screening. Este vizată diagnosticarea precoce a bolilor tiroidiene prin evaluare clinică și ecografică gratuită cu ajutorul unităţii mobile în judeţul Timiş.

De asemenea, se efectuează evaluare gratuită pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin (test Babeș – Papanicolau).

Interesul pentru consultațiile oferite în caravana dotată ca un cabinet medical a început să fie tot mai mare. Deși exista un program stabilit până la finele acestui an, există primării care nu au fost cuprinse în programul de screening și solicită acest lucru. Este și cazul Primăriei Dumbrăvița, unde echipa medicală mobilă va poposi în zilele de 31 august și 1 septembrie, între orele 16 și 20, la Centrul de zi de pe strada Kos Karoly.

Beneficiază de testare în cadrul programului persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani, inclusiv cele fără asigurare medicală și persoanele care nu au în antecedente cancer tiroidian.


Acestea trebuie să se prezinte la testare cu actul de identitate.

Echipa medicală a făcut până acum evaluări la Dudeștii Vechi, Voiteg, Cenei, Tomnatic, Voiteg, Unip, Sacoșu Turcesc și Buziaș.

După Dumbrăvița urmează: 4 septembrie – Ciacova; 9 septembrie – Timişoara (Aquatim); 11 septembrie – Peciu Nou; 15 septembrie – Dudeștii Noi; 18 septembrie – Checea; 25 septembrie – Variaș; 2 octombrie – Belinț; 9 octombrie – Boldur; 16 octombrie – Satchinez; 23 octombrie – Lenauheim; 30 octombrie – Chevereșu Mare; 6 noiembrie – Gătaia; 13 noiembrie – Beregsău Mic; 20 noiembrie – Deta; 27 noiembrie – Gottlob; 4 decembrie – Sânmihaiu Român; 11 decembrie – Fibiș și 18 decembrie – Mănăștiur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.