Vesticele din Liga 3 şi-au aflat programul ediţiei 2021-22. Serie formată exclusiv...

Vesticele din Liga 3 şi-au aflat programul ediţiei 2021-22. Serie formată exclusiv din formaţii timişene şi arădene

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

Astăzi, FRF a stabilit ţintarul Ligii 3. Interesant e că în noul sezon Seria a 8-a e formată doar din grupări din două judeţe: Arad şi Timiş, fiecare cu câte cinci formaţii înscrise. Singura timişoreană din „C”, ACS Poli, se află printre acestea, deşi soarta grupării care cândva se bucura de o puternică finanţare de la autorităţile locale e cu semnul întrebării.

Conform tragerii la sorţi de azi prima etapă din „C8” „produce” jocurile (28 august, ora 18):

Gloria Lunca Teuz Cermei – Crişul Chişineu Criş
Şoimii Lipova – CSC Ghiroda
Pobeda Star Bisnov – ACS Poli
Frontiera Curtici – Progresul Pecica
Avântul Periam – CSC Dumbrăviţa

Programul complet al sezonului regular poate fi parcurs AICI.

ACS Poli ar urma să joace astfel prima dată pe terenul nou promovatei din Dudeştii Vechi în seria formată din cinci arădene (Cermei, Lipova, Curtici – nou promovată, Pecica şi Crişul), respectiv cinci timişene (Dumbrăviţa-foto, ACS Poli, Pobeda, Ghiroda şi Periam).


Aşa cum anunţam după meciul din Cupă, pierdut dramatic cu Deva, ACS Poli, deşi are o situaţie foarte complicată, s-a înscris în noua ediţie a Ligii 3. La tribunal, următorul termen în dosarul insolvenţei e 30 septembrie, aşadar aventura în ediţia 2021-22 ar putea fi scurtată, asta dacă echipa timişoreană ar avea echipă pentru a se prezenta în prima rundă.

Repartizarea e una inedită, dacă ţinem cont că în sezonul trecut echipele din Caraş se aflau tot în serie cu Arad şi Timiş. Reşiţa lui Dan Alexa, Progresul Ezeriş şi nou promovata Voinţa Lupac fac parte însă din Seria a 7-a, deci teoretic s-ar putea întâlni la barajele de promovare cu echipele din C8. Reşiţa joacă la Brad în prima etapă, Lupacul debutează cu Deva iar Ezerişul tocmai la Tg. Cărbuneşti. Program complet C7. 

S-a păstrat doar parţial formatul din sezonul trecut, căci va exista un play-off în fiecare serie între primele patru clasate și un play-out (între celelalte 6 echipe). Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4).
Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6). Apoi vor urma barajele de promovare, cele semifinale (B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8
B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7), respectiv cele cinci finale în dublă manşă pentru un loc în Liga 2. Retrogradează ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.