Explicația primarului Fritz pentru mărirea impozitelor în Timișoara

Explicația primarului Fritz pentru mărirea impozitelor în Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz consideră că se impune o majorare a taxelor și impozitelor în Timișoara, mai mari decât în alte orașe, însă, susține edilul, mai mici decât la Constanța sau Oradea.

Proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în Timișoara pentru anul 2022 va avea parte și de o dezbatere publică.

Impozitele pentru autovehicule rămân la fel, însă se modifică cele pe clădiri.

Printre modificările pe care le aduce noul proiect față de situația actuală sunt următoarele, la impozitul pe clădiri, în cazul persoanelor fizice, pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice în 2021 cota avută în vedere la calculul impozitului este de 0,08% asupra valorii impozabile a clădirii, iar pentru anul 2022 se propune cota de 0,10% asupra valorii impozabile a clădirii.


Astfel, majorarea va fi de 20%.

De asemenea, pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice în 2021 cota avută în vedere la calculul impozitului este de 0,6% asupra valorii clădirii. Pentru anul 2022 se propune cota de 1,3%.

Primarul susține că astfel vrea să închidă o portiță folosită de anumiți dezvoltatori imobiliari, care a făcut o diferență pentru clădirile nerezidențiale. Dacă ești persoană fizică plăteai mult mai puțin dacă erai persoană juridică, iar anumite firme au început să treacă o clădire pe persoană fizică pentru a plăti impozite mai mici. Măsura va afecta aproximativ 3.500 de persoane.

„Trebuie să constatăm că un oraș că Timișoara se dezvoltă foarte repede. Așteptările oamenilor se dezvoltă, așteptările față de calitatea serviciilor publice, transportul în comun, curățenie și așa mai departe. Prețurile de energie, de gaz de care depinde și Primăria Timișoara au crescut foarte mult, așa că ne-am decis pentru clădirile rezidențiale și persoanele fizice să ne adaptăm la nivelul orașelor precum Cluj, București, Brașov, dar să rămânem sub pragul orașelor precum Iași, Constanța sau Oradea. Deci am adăugat acum un 0,02 la sută și suntem acum la același nivel ca și București, Cluj, Brașov, dar suntem încă sub nivelul celorlalți”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul a mai spus că majorarea impozitelor nu este suficientă, ci trebuie oprită risipa de bani.

„Cred că dacă vrem servicii de calitate în Timișoara, trebuie să ne asigurăm că avem și venituri. În același timp, trebuie să tăiem din cheltuieli de funcționare acolo unde este o risipă de bani și vom continua și asta”, a mai declarat Dominic Fritz.

3 COMENTARII

  1. Fritz,
    Au trecut 10 luni de la alegerile locale si in tot acest timp:
    – nu ati inceput Pasajul Solventul;
    – nu ati inceput nici un pod nou in Timisoara;
    – nu ati inceput nici o parcare noua in Timisoara (ba chiar ati anulat liciatatia la una) in schimb ne cocosati cu amenzile de la Politia Locala pentru ca nu avem unde parca;
    – nu ati miscat nimic legat de inelul 4 de centura;
    – nu ati inceput nici una din salile sportive(cea din Lipovei si Sagului)
    – ati inchis Gradina Zoologica de nu avem unde sa ne plimbam copiii;
    – Colterm-ul e in faliment;
    – nu ati dat pe nimeni afara din angajatii din Primaria Timisoara, doar i-ati rotit si daca ii numarati bine sunt mai multi acum fata de acum un an;
    – ati dat bani pentru festival de homosexuali si festival de emigranti in timp de ati desfintat Timfloralis si a v-ati luat de Ruga Timisoarei
    – vreti sa ne mariti impozitele si ati promis ca le micsorati;
    – vreti sa taxati toate parcarile

    Esti un incapabil si un mincinos, , iar eu care te-am votat ma simt mintit si furat.

  2. Fritz Cola si aberatiile lui tot mai dese.

    Omul traieste intr-o bula creata de el . „cetatii care cer mijloace de transport in comun”
    Inventezi o problema apoi te dai preocupat de situatia ei .
    Pana la transportul public in comun in plina dezvoltare intr-o pandemie e o aberatie stupida la fel ca gradul de inteligenta a primarului .

    Fritz Cola a fost motivul pentru care am iesit din USR chiar dupa alegerea lui la primarie . Un inapt ce se crede putin mai elevat si mai destept pt simplu fapt ca a trait el prin Germania.

    Sa faca reguli de DRESAJ ca in Germania, nu o sa ii merga aici . Atata timp cat singura lor tinta e sa traga mai multi bani de pe oameni …

    MUMU cu dedicatie sa luati pana faceti amigdalita !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.