Festivalul de operă și operetă în aer liber de la Timișoara se...

Festivalul de operă și operetă în aer liber de la Timișoara se întoarce în Parcul Rozelor. Vezi programul

2
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber va avea loc în acest an între 27 august și 5 septembrie, și, potrivit organizatorilor, spectacolele se vor desfășura pe scena teatrului de vară din Parcul Rozelor, existând asigurări din partea primăriei că lucrările de reparații care au loc aici vor fi finalizate până la sfârșitul lunii.

Festivalul debutează în data de 27 august, cu musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock, cântat în limba română, urmat în 28 august de spectacolul de operetă „Contesa Maritza” de Emmerich Kalman, interpretat tot în limba română, și în 29 august de opera „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni, cântată în limba italiană și titrată în limba română.

În data de 3 septembrie, este programată opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, cântată în limba italiană și titrată în limba română, în 4 septembrie opera „Boema” de Giacomo Puccini, cântată în limba italiană și titrată în limba română, iar în 5 septembrie, opereta „Liliacul” de Johann Strauss, interpretată în limba română. Toate spectacolele încep la ora 20,30 iar intrarea este liberă.

Teatrul de vară din Parcul Rozelor a fost amenajat în anii interbelici pentru spectacole organizate în sezonul estival, și a devenit o tradiție ca acesta să găzduiască stagiunea de vară a operei timișorene.


O puternică furtună din toamna anului 2017 a distrus acoperișul scenei din parc, iar următoarea ediție a festivalului nu a mai avut loc, căci după un an de zile nu fusese făcută nici măcar expertizarea structurii de rezistență a scenei, după ce ultimele amenajări, făcute în anul 2004, nu aveau la bază nici un proiect. Un an mai târziu, scena încă nu fusese reparată, iar spectacolele festivalului în aer liber au avut loc în Piața Victoriei. Anul trecut, din același motiv, festivalul a fost înlocuit cu mai multe recitaluri susținute de soliștii operei în grădina de vară Capitol. Deși contractul pentru reabilitarea scenei a fost atribuit încă în toamna anului trecut și lucrările trebuiau terminate de multă vreme,  acestea au început abia în urmă cu o lună și pentru finalizarea lor este prevăzută o perioadă de șase luni. Municipalitatea a promis însă că lucrările vor fi urgentate și scena va fi terminată până la data anunțată pentru festivalul operei din acest an, primul eveniment care ar urma să aibă loc pe scena refăcută.

Surse foto: wikipedia.org, Arhivă

2 COMENTARII

  1. Oh nu! Vin gheii de la primarie sa inchida festivalul florilor si sa ne
    oblige la prostii!!! Lasati opera si haideti la protestul AUR impotriva gheilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.