Fritz defilează cu specialiști de la Banca Mondială pe la Colterm, dar...

Fritz defilează cu specialiști de la Banca Mondială pe la Colterm, dar nu suflă o vorbă despre amendă

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1158707095">

 

Primarul Dominic Fritz nu mai spune nimic despre amenda de 106,9 milioane de lei primită de Colterm SA pentru că administrația sa nu a cumpărat, în termen, certificatele de CO2 sau despre achiziționarea acestora care este obligatorie, dar, în schimb, pozează în salvatorul companiei de termoficare.

Conform primarului, Banca Mondială, prin divizia de consultanță, oferă Timișoarei sprijin pentru viitorul sistem de termoficare al orașului, astfel încât Colterm să nu mai fie o povară pentru buget.

„După mulți ani în care pierderile uriașe ale Colterm și căpușarea companiei au fost acoperite din bani publici, primăria caută soluții durabile cu specialiștii Băncii Mondiale, împreună cu care a fost astăzi la CET Centru. În trecut, aceștia au mai lucrat la salvarea unor sisteme centralizate de încălzire din fostele state comuniste. Obiectivul acestui parteneriat este ca Banca Mondială să sprijine Municipiul Timișoara în îmbunătățirea capacității noastre de planificare pentru dezvoltarea sistemului de termoficare și eficiența energetică a clădirilor din orașul nostru. Asta înseamnă o reevaluare de la zero a tot ceea ce înseamnă sistem de încălzire centralizată în Timișoara, de la combustibilul pe care îl ardem, distribuție și livrare, la consumatorul final, precum și prioritizarea unor investiții care să reducă cheltuielile și să crească eficiența acestui sistem”, a transmis, luni, primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai precizat că, dacă implementăm o singură soluție a Băncii Mondiale, consultanța va fi gratuită.

„Pregătim astfel împreună o strategie atât pe termen scurt și mediu, pentru a depăși problemele imediate, dar și una pe termen lung, prin care să ne asigurăm că sistemul centralizat de termoficare devine atractiv chiar și pentru timișorenii care s-au debranșat în anii anteriori. Nu în ultimul rând, un sistem performant de termoficare centralizată va însemna o povară mult mai mică pe bugetul local, ceea ce echivalează cu zeci de milioane de lei pe an pe care îi putem folosi în investiții, în loc de subvenții la prețul gigacaloriei sau pentru acoperirea pierderilor. În curând, împreună cu partenerii noștri internaționali vă vom prezenta și primii pași concreți pe care îi vom face pe acest drum”, a scris  Dominic Fritz pe pagina de Facebook.

3 COMENTARII

  1. O sa ajunga in mana strainilor, garantat nemti, care o sa va dea caldura si apa pe bani grei, fiindca asta-i miza. Ocuparea ROMANIEI. Deja tot mai multi germani se muta pe meleagurile noastre dupa catastrofa creeata in tara lor, dar vor aduce si multiculturalismul care a functionat si functioneaza ata de bine… TREZIREA OLILOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.