Iaşiul s-a impus în prelungiri la Timişoara în duelul celor două formaţii...

Iaşiul s-a impus în prelungiri la Timişoara în duelul celor două formaţii Politehnica din „B”. Suporterii viola au fost la înălţime VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

„Derby-ul Politehnica” a readus atmosfera de meci important la Timişoara. Seara, la o temperatură acceptabilă, aproape două mii de spectatori au asistat la duelul cu Poli din colţul opus al ţării. Din păcate pentru alb-violeţi, care au dominat în mare parte teritorial, „universitara” din Iaşi a dat lovitura în prelungiri prin Sekou Camara, cu al său „cap” de 0-1.

Prima repriză a avut ritm, dar nu foarte multe ocazii. De altfel, nu se poate vorbi de şanse foarte clare nici în repriza a doua, pentru niciuna dintre cele două Poli. Chiar şi aşa meciul a fost animat, mai ales de prestaţia galeriei, care a mai adăugat şi un capitol la protestul împotriva deţinătorului drepturilor TV. La coregrafia cu torţe din repriza a doua s-a adăugat mesajul „Televiziunea Ucide Pasiunea”, încă o referire la programările aiuritoare. Astăzi bănăţenii au juca joi, la oră de eurocupe, dar în alte zile stau mai mult în soare pentru a se potrivi în grila TV.

Energia suporterilor a părut transmisă parţial la jucători, care nu au găsit însă sau au întârziat prea mult în preajma careului moldovenilor pentru a fi decisivi. Axente a rămas pe bară, Haţegan a intrat mai repede, dar nimic nu a funcţionat pentru atac. Iar apărarea, care părea „stâncă” s-a dărâmat în minutul 90+2. O lovitură liberă dictată relativ uşor în tuşă a adus lovitura de trei puncte, cu capul, a lui Camara, bară-gol din centrarea lui Francisc Cristea. Bucuria exacerbată a oaspeţilor a făcut ca poate la final să existe şi o serie de mici/medii incidente între jucători.

Altfel, au existat şi alte momente care pot reatrage publicul pe stadion, precum prezentatea la pauză a echipei de fete a Politehnicii, care începe în weekend, la Alexandria (duminică, la 11), campionatul Ligii I feminine! Pentru băieţi urmează aproape două săptămâni de „introspecţie”.


Timişorenii au rămas cu şapte puncte din cinci jocuri, în timp ce ieşenii au acum şase şi se pot apropia de bănăţeni, care erau pe 7 înaintea rundei.

Politehnica Timişoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – Ignea, Lazăr – Andrei, Benzar (79, Axente), Bîrnoi (69, Zaluschi) – Ursu (60, Haţegan). Pe bancă: Harrison – Pamfile, S. Costea, Bocşan, Moţiu, Minteuan. Antrenor: Dorin Toma.

Politehnica Iaşi: L. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), T. Serediuc – Mihalache, Chatziterzoglou (60, Istrate) – Al. Stan  (70, Torres), F. Cristea (90+4, Târşa), Pelivan (70, Iuraşcu) – Camara. Pe bancă: Axinte – Corobuţă, Aftanache, Asăvoaei, Zaharia. Antrenor: Costel Enache.

“Este frustrant pentru noi să pierdem în minutul 93, dacă analizam înainte, nu eram mulţumit nici cu egalul. Dar când e gata jocul şi am piredut, eram mulţumiţi şi cu un egal. La ultima fază, un fault, dacă a fost fault al lui Doru!? Dar o lipsă de organizare pe faza noastră defensivă şi acest lucru ne-a costat. Am dominat adversarul, am avut posesie bună, dar steril, la finalizare avem încă nevoie acolo poate şi de un jucător sau noi să jucăm mai combinativ, mai rapid, din păcate astăzi nu am fost atenţi până la ultimul fluier al arbitrului. Jucăm pe atac, am ajuns până la finalizare, dar din păcate suferim şi ca talie, încet încet poate vom regla şi aceste lucruri. Încercăm în această pauză, ca şi alte echipe, să ne întărim. Dacă nu, cu ce avem, să ne pregătim şi mai bine şi să spargem acest ghinion, care am înţeles că s-a întâmplat şi în trecut – să fim pe o pantă ascendentă şi să dăm cu bâta în baltă cum se spune… Atmosfera a fost una bună pentru noi şi era frumos ca şi noi să răsplătim suporterii cu o victorie”, a spus la final Dorin Toma, „principalul” Politehnicii Timişoara.

„Suntem bucuroşi, fericiţi şi chiar ne pică bine victoria, căci avem un drum lung spre casă. Avem o perioadă în care se întrerupe campionatul şi voiam să o gestionăm bine cu energii pozitive şi bucurie. Aveam nevoie de puncte şi victoria de azi ne ajută în toate lucrurile acestea. La fel de bine trebuie să felicit şi adversarul. A făcut un joc bun, un joc în care a construit, a încercat să ţină posesia, să ducă mingea controlat spre poarta noastră. Jocul a fost unul echilibrat, rezultatul de egalitate era corect cu jocul, dar cum am avut altă dată ghinion, azi am avut noroc şi sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor”, a spus şi Costel Enache, tehnicianul Politehnicii Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.