p>
Vechiul cartier Iosefin, un loc cu o interesantă istorie și unul din cele mai bogate ale orașului la un moment dat, locuit de diverse comunități și etnii și având o bogată tradiție multiculturală, este locul în care, în această toamnă, voluntari și rezidenți doresc să readucă la viață tradiția șezătorilor.
Se preconizează organizarea unor activități culturale, educaționale și recreative, sub forma a șase șezători urbane cu diverse tematici, în parcul din apropierea fostei platforme Solventul, care va fi amenajat de cei 20 de voluntari, alături de asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale și în parteneriat cu OilRight, o întreprindere socială din Timișoara care militează pentru drepturile persoanelor instituționalizate.
Proiectul dorește să apropie locuitorii de diferite naționalități și vârste, pentru care cartiertul Iosefin reprezintă casa lor. Vor fi organizate diferite concursuri despre cartier, ateliere de știință și ecologie, ateliere de prăjituri și mâncare specifică tuturor etniilor, concerte, expoziții de fotografii, ateliere de pictură și artă, toate însoțite de numeroase povești. Reprezentanta asociației LOGS, Mălina Duță, precizează că prin aceaastă inițiativă de dorește schimbarea percepției autorităților privind amenajarea parcurilor, pentru ca acestea să nu mai fie privite doar ca zone de recreere, locuri de joacă pentru copii sau activități sportive, ci să devină locuri de întâlnire ale comunității.
Voluntarii care doresc să facă parte din echipă pot trimite o aplicație video de două minute cu informații despre experiență și interese în design, arhitectură, peisagistică, tâmplărie sau construcții, pe WhatsApp +40720 370 822, până pe 10 august, evenimentul desfășurându-se sub genericul „Comunitate, Energie, Creativitate”.