Lucrările unui artist mexican răpus de COVID-19, în expoziție la Arad

Lucrările unui artist mexican răpus de COVID-19, în expoziție la Arad

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul de artă arădean găzduiește în perioada 10 – 29 august expoziția omagială „101 xilogravuri mexicane”, semnată de artistul Emilio Carrasco Gutierrez (1957-2020), deschisă de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00.

Născut la Mexico City în 1957, Gutierrez a studiat desenul la Universitatea Națională Autonomă din Mexic, cu profesorii Carlos Orozco Romero și Gilberto Acaves Navarro, a devenit profesor la Academia Regală de Arte Frumoase San Fernando din Madrid și a primit o diplomă în muzeologie la Institutul Național de Arte Frumoase din Mexic. A studiat, deopotrivă, la Segovia, unde a fost distins pentru merite deosebite cu o medalie de aur, acordată de ministerul Culturii spaniol, cu multe alte premii în țară și străinătate pentru lucrările sale de gravură și sculptură, iar  lucrările sale au fost apreciate la concursuri de artă.


Artistul mexican este autorul proiectului „Utopia Forest”, cu nouă bienale internaționale, promotor cultural, colecționar, a avut numeroase expoziții personale sau colective în Europa, S.U.A., Turcia, Australia și China.

A încetat din viață prematur, anul trecut, victimă a pandemiei provocate de coronavirus, fiind regretat de întreaga comunitate artistică internațională.

Expoziția arădeană e curatoriată de artistul grafic clujean Ovidiu Petca, iar comisarul expoziției e artistul plastic arădean Adrian Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.