MAE recomandă cetățenilor români să părăsească imediat Afganistanul

MAE recomandă cetățenilor români să părăsească imediat Afganistanul

0
DISTRIBUIȚI

Pe fondul deteriorării situației de securitate din Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost reevaluat și ridicat nivelul de alertă pentru acest stat și îndeamnă cetățenii români să părăsească de urgență teritoriul acestui stat și să evite orice deplasare în Afganistan.

MAE avertizează că aceste evoluții de securitate se asociază cu un risc major de atentate teroriste și de confruntări armate.

MAE reamintește că activitatea Ambasadei României la Kabul a fost suspendată în anul 2019, în urma unui atentat care a avariat grav clădirea misiunii.


Având în vedere lipsa unei misiuni operaționale la Kabul și faptul că Ambasada României de la Islamabad a preluat reprezentarea țării noastre în relația cu Afganistanul, capacitatea de intervenție a acestei misiuni în Afganistan este limitată, mai ales în contextul deteriorării situației de securitate din această țară.

MAE recomandă ferm cetățenilor români care se deplasează în Afganistan sau care se află deja pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României la Islamabad şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Totodată, cetățenii români pot solicita sprijin misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene care sunt încă operaționale la Kabul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.