Mesajul fostului viceprimar Diaconu pentru colegii din alianță: „Renunțați la clișee, vă...

Mesajul fostului viceprimar Diaconu pentru colegii din alianță: „Renunțați la clișee, vă faceți de râs”

2
DISTRIBUIȚI

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, consilierul local liberal Dan Diaconu se plânge că tinde să nu mai înțeleagă mare lucru din administrația publică locală a Timișoarei de azi.

„Mâine, poimâine e un an de la alegeri, iar singura placă pe care o aud e greaua moștenire. În același timp proiectele din „greaua moștenire” sunt singurele care se întâmplă, lăudabil că se continuă – pentru comunitate nu pentru ego-ul exprimat în social media. Contractele «grelei moșteniri» se prelungesc mai mult sau mai puțin eficient. În același timp proiecte agreate în coaliție, mature, bugetate, cu autorizație de construcție, sunt efectiv ignorate și nu sunt scoase la licitație. Se fuge de achiziția publică precum dracul de tămâie, numărul de licitații transparente e infim în raport cu un orășel de zece ori mai mic decât Timișoara”, este de părere fostul viceprimar.

Dan Diaconu dă și exemple de proiecte ținute pe loc de actuala administrație.

„Ce vină au locuitorii din Blașcovici că proiectul bugetat de reabilitare a străzilor și parcărilor nu e lansat în licitație de execuție? Ce vină au locuitorii din nordul orașului că proiectul de extindere a Școlii 7 din Lipovei e în același stadiu? Ce vină au locuitorii din Șagului că licitația pentru complexul sportiv nu se lansează? Ce vină au locuitorii din Aradului că licitația pentru străzile lor (noi) și iluminat public nu se lansează? Ce vină au timișorenii că nu se dă ordin de începere pentru lucrările complexului sportiv din Lipovei  sau pentru Ceasul Floral? Și mai ales cine răspunde pentru pierderea milioanelor de euro pentru regenerarea cartierului Fabric, Sinagoga din Fabric, Centrala Hidroelectrică, linia de tramvai de pe Torontalului – fonduri europene”, se întreabă retoric Diaconu.

Tot consilierul local este cel care dă răspunsul: „De ce? Pentru că proiectele bugetate de noua administrație (cele noi) sunt o înșiruire de sloganuri care nu pot fi transformate în realitate, nici măcar în tema de proiectare.


Și evident au o execuție bugetară – zero”.

Dan Diaconu este de părere că guvernarea locală trebuie să se transforme din guvernare pentru online, în guvernare pentru oameni.

„Treziți-vă, instituiți un climat real de colaborare, cu toții suntem dispuși să punem umărul la dezvoltarea acestui oraș. Și mai ales renunțați la clișee, vă faceți de râs”, este recomandarea liberalului pentru colegii de alianță din USR PLUS.

2 COMENTARII

  1. Complexul sportiv din Lipovei… oare e vorba de acelasi cu care ne-a mintit Robu cu tine viceprimar ca o sa-l faca inca din 2012? Nu ti-e rsine, ma ipocritule?

  2. Ca sa vezi cine vorbeste, Viceprimarul Nimic. Doua manate ai dormit pe tine cu tatucu langa tine si acum esti brusc eficient. De cate ori te ruga cineva sa ajuti in vreo chestiune dadeai din cap ca da si nu faceai absolut nimic. Era ceva stiut de toata lumea ca daca vrei ajutor cu vreo chestie blocata prin primarie te duci la Sanda Grebla, nu la Diaconu. Erai mistoul primariei, nici portarul nu te asculta in eficienta ta absoluta. Pot sa inteleg ca nu te lasa tata Robu sa misti, nu pot sa inteleg cat de ipocrit poti fi in continuare, incompetent platit de stat ce esti. Taci ca degeaba latrii, nu pupi parlament asa cum iti doresti, om putin! Pe USR lasa-i in grija noastra ca-i judecam noi si pe astia, n-ai frica. Asa cum te-am judecat si pe tine. Nu ne lipsesc cugetarile unui nimic ca sa luam decizii. Pricepi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.