Metale grele și rock clasic la prima ediție RockFort Fest, eveniment desfășurat...

Metale grele și rock clasic la prima ediție RockFort Fest, eveniment desfășurat într-un decor medieval

0
DISTRIBUIȚI

Prima ediție a evenimentului Rockfort Fest, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la Cetatatea Șiria, a avut parte de success, decorul locației fiind unul care a contribuit din plin la două seri de magie alături de iubitorii muzicii rock.

„Festivalul a luat naștere în mai, deci în urmă cu scurt timp să spunem așa. Totul s-a întâmplat foarte repede, dar cumva am reușit să ne mobilizăm și să îl scoatem la capăt. Parcă întotdeauna muzică rock, metal, s-a potrivit foarte bine cu «decor» medieval, în cazul nostru fiind monumentul istoric Cetatea Siria. Întreagă zona are o istorie încărcată, cetatea datând din secolul al XIII-lea, Mănăstirea Feredeu, sfințită în sec. XVIII, Muzeul memorial «Ioan Slavici și Emil Montia» fiind situat în castelul Bohus, care și acesta datează din secolul XIX. S-a dorit și promovarea zonei turistice prin aducerea unor nume cunoscute în scenă rock/metal, anume Sur Austru, Gothic, Dragoș Moldovan și bineînțeles cea mai iubită trupa rock din România, Cargo. Dar trebuie menționate și trupele «mai puțîn cunoscute» cum ar fi Diluvian Collapse, Terra Infernal, N.O.R.


și Ceitrei“, ne-a declarant Sergiu Nădăban, din partea organizatorilor.

Festivalul a atras un public care a savurat din plin concertele celor două seri și a fost organizat de Primăria Șiria, JoyLiveSound și SIS Events.

„Alcătuirea line up-ului am început să o facem de prin mai-iunie și pot spune că am avut cel mai mare noroc cu trupa Cargo, care și-au făcut un pic de loc în programul lor foarte încărcat, într-un timp așa de scurt, să ne facă o vizită și pe la cetate și aș vrea să le mulțumim din nou pentru că au acceptat să vină la prima ediție, ei fiind și cei care au încheiat festivalul. De asemenea și Sur Austru, o trupă care începe să se afirme pe scenă metalului românesc, având deja două albume și numeroase concerte în afară țării, au încheiat prima zi a festivalului. Line-up a fost făcut cumva în două stiluri bine definite. În prima zi au fost trupe de metal, mai dur, mai modern, iar în cea de-a doua zi au fost mai apropiate de stilul acela clasic de rock, dar cu elemente și inspirații din stilurile noi. În principal feedback-ul a fost unul foarte bun din partea tuturor. Oamenilor le-au plăcut foarte mult zona și ideea de a merge la cetate să asculte și să vadă trupe care cântă live, având în împrejur o vedere de vis. A plouat în ambele zile, dar și așa mulți spectatori au înfruntat ploaia pentru acel lucru magic care ne unește pe toți și ne face să ne simțim bine, anume muzica. Am învățat multe de la această primă ediție și deja ne pregătim pentru următoarea“, a mai adăugat Sergiu Nădăban, din partea organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.